Aylığının bir ay önce yeniden bağlandığını ifade eden Özbay, “Niye kimse soruşturma açmıyor?" dedi. Yanında getirdiği pet şişe içerisindeki benzini üzerine döken Ali Özbay, daha sonra çakmakla kendini ateşe verdi.

Üzerindeki eşyalar kısa sürede tutuşan Özbay bir süre sonra yere yatarak alevleri söndürmeye çalıştı. Ancak alevler durmayınca üzerindeki montu çıkarıp attı. Yardıma koşan vatandaşlar, Ali Özbay’ın üzerindeki elbiselerle söndürmeye çalıştı. Bir görevlinin de yangın söndürme tüpüyle müdahale etmesiyle alevler söndürüldü.

Olayı duyarak dışarı çıkan Vali Süleyman Kamçı, Ali Özbay ile konuştu. Vali Kamçı’ya derdini anlatan Özbay, "Bana gıcık oluyorlar, yardım yapmıyorlar. Kaymakamlık önünde de kendimi yaktım" şeklinde konuştu. Vali Kamçı’nın maaş bağlandığını hatırlatması üzerine Özbay, "Evim kira. Abim o ‘evi satarım’ dediği için kira veriyorum. 2 bin liraya yakın borcum var" ifadelerini kullandı.
 
Kamçı, "Borçlarını, borçlu olduğun kişiyi valiliğe getirerek direkt ödeyeceğiz. 300 lira da kira yardımı yapacağız. Ondan sonra da adam olacaksın. Ancak sen bir daha kendini yakmayacağına dair basının ve herkesin önünde söz veriyor musun?" diye sordu. Ali Özbay, kira borcuyla birlikte borçları ödenirse söz verdiğini dile getirdi. 

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Özbay’ı Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Özbay, daha sonra yanık ünitesi bulunan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edildi.
Editör: TE Bilişim