Halman'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Talat Halman, Türkiye'nin ilk Kültür Bakanıydı.



TALAT HALMAN KİMDİR?



Prof. Dr. Talât Sait Halman, 1931 yılında İstanbul'da doğdu. Shakespeare çeviri ile tanındı. bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi dekanıydı. Milliyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. Vikipedi'de biyografisi şöyle yer alıyor:

"Talât Halman, Robert Kolej'i bitirdikten sonra, yüksek lisansını 1954 yılında Columbia Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde tamamladı. 1953-1960 yılları arasında Columbia Üniversitesi, 1966-1971 ve 1972-1980 yılları arasında Princeton Üniversitesi, 1984-1986 yılları arasında Pennsylvania Üniversitesi'nde Türk Dili, Edebiyatı ve Kültürü; İslam ve İslam Kültürü ile Ortadoğu konularında dersler verdi. Kendisine 1988 yılında Boğaziçi Üniversitesi tarafından onursal doktor unvanı verildi. 1986-1996 yılları arasında New York Üniversitesi Ortadoğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümü'nde bölüm başkanlığı yaptı.
Halman, İngilizce ve Türkçe olarak on ikisi şiir kitabı olmak üzere 50 kadar kitap yayımlamıştır. En önemli yayınları arasında eski uygarlıkların şiirlerinden oluşan bir antoloji, Shakespeare'in sonelerinin çevirisi, eski Mısır, Ortadoğu ve Eskimo şiirleri, seçilmiş makalelerinden oluşan kitaplar, Faulkner'dan Türkçeye yaptığı çeviriler, Amerikan şairleriyle ilgili kitaplar, Mevlana ve Yunus Emre hakkındaki kitaplar sayılabilir.
Halman'ın şiir kitapları şunlardır: Sessiz Soru, Uzak Ağıt, Canevi, Birler, Can Kulağı, İkiler, Dört Gök Dört Gönül, Tuyuğlar, A Last Lullaby, Shadows of Love / Les ombres de l'amour.
12 Mart sonrası kurulan Nihat Erim hükümetinde kültür bakanlığı yapmıştır."
Editör: TE Bilişim