Mesut Gülay Cura çiftinin kiracı olarak kaldıkları müstakil evde soba sebebi ile yangın çıktı. O anda evde olmayan çiftin 5 yaşındaki çocukları evde tek kalıyordu. Aile fertlerinin olmadığı anda akıllıca davranan minik yavrucak koşar adım yalın ayak evden dışarı çıktı. Hüngür hüngür ağlayan minik çocuğu çevredeki hayursever komşuları sakinleştirmeye çalıştı. O sırada hemen yetişen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. 

Olay yerine gelen ev sahibi geldiğinde de evini yanarken gördüğü için ''Baba yadigarı gitti, baba yadigarı gitti'' diye ağlamaya başladı. Ayağındaki yırtık çorabıyla kendini evden dışarıya zor atan küçük Mert ise olayın şokunu üzerindnenn attıktan sonra şunları söyledi: ''Evde tek başımaydım. Sobadan yangın çıktı. Koşarak evden çıktım''
Haber verilen baba kan ter içinde olay yerine geldiğinde ise koşarak yavrusuna sarıldı. Yangın haberini duyunca gelen anne Gülay Cura, yanan evine bakarak oğlu Mert'i aradı. Oğlunu sağlıklı bir şekilde gören anne Gülay Cura, daha sonra baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri baygınlık geçiren anneye müdahale etti.
Editör: TE Bilişim