8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları yurdumuzda gece saatlerinde de devam etti. İstanbul Taksim'de feminist kadınlar tarafından gece yürüyüşü tertip edildi. İstanbul Feminist Kollektifi tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 5bin kadın katılım gösterdi. Yapılan bu yürüyüş ilk değildi, bundan evvel 11 kez daha Feminist Gece Yürüyüşü tertip edilmişti.  İstiklal Caddesi üzerinden başlayan yürüyüş, Taksim Tünel'de 2 saatlik bir sürenin ardından son buldu. Taksim’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İstanbul Feminist Kolektifi’nin çağrısıyla 13. Feminist Gece Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Taksim Fransız Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 5 bin kadın, ellerinde döviz, pankart ve flamalarla İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti.

Sloganlar atarak ilerleyen kadınlar, yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından Taksim Tünel Meydanı’na vardı.Grubun bir süre daha slogan atmasının ardından basın açıklamasına geçildi,Yapılan açıklamanın ardından türküler eşliğinde halay çeken grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu arada, Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapmak isteyen Emekçi Kadınlar Platformu üyeleri, Fransız Konsolosluğu önünde çevik kuvvet ekiplerince durduruldu.

Meydana çıkmalarına izin verilmemesi üzerine polislere sopalarla vuran gruptakilerle çevik kuvvet ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Arbedenin ardından bulundukları yerde basın açıklaması yapan gruptakiler, daha sonra dağıldı
Editör: TE Bilişim