İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal şoke eden skandal açıklamalarda bulundu. ÜÇ yıl evvel yaptığı bir konuşmasından ötürü Genelkurmay Başkanlığı'ndan muhtıra yediğini anlatan Ümit Kocasakal; Genelkurmay bizlere laf yetiştireceğine orduya bu kadar ağır hakaretlere karşı ordusunu, subayını, askerini, pilotunu, onların can güvenliğini ve ordunun şerefini korusun şeklinde sözcükler sarf etti. Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde bugün konferans düzenlendi. Konuşmacılardan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal , Genelkurmay ile alakadar olarak açıklamalarda bulundu. DHA'nın haberine göre, -Eskişehir Barosu tarafından düzenlenen Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’Hukuk Devleti ve Hukuk Güvenliği’ konulu panele konuşmacı olarak İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, avukat Turgut Kazan ve hakim Oktay Kuban konuşmacı olarak katıldı. Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin’in yönettiği paneli Büyükşehir Belediyesi’nin CHP ’li Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi.

GENELKURMAY’DAN MUHTIRA YEMEK EN ONURLU MADALYA

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal 3 yıl önce Eskişehir’de aynı salonda düzenlenen bir panelde, ’Biz zannettik ki ordumuz var. O güçlü ordu bizi korur. Artık TSK vesaire yerine Türk silahsız kuvvetleri var’ konuşması nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı’ndan muhtıra yediğini anımsattı. Kocasakal konuşmasında şöyle dedi: "Özgecan kardeşimizi rahmetle, saygıyla ve öfkeyle anıyorum. Ama onun üzerinden tüm kadınlara ve topluma kurulan başka tuzaklar var. Bu da İç güvenlik ile ilgili. Direnme hakkıyla ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum. İsteyen istediğini yapsın. Umurumda bile olmaz. Biz bu yola baş koymuşuz. Biz eşimizle vedalaşmışız. Öyle bizi hapislerle, mahkemelerle, başka şeylerle falan kimse susturamaz. Bunu bilsinler. Eskişehir’de yaptığımız konuşmalarım daha önce olay oldu. Burada mı bir şey var, ben de mi bir şey var? Bilmiyorum. Bir tanesi siyasi bir kriz yaratmıştı. Bir konuşmamdan dolayı Genelkurmay’dan muhtıra yemiştim. Sağ olsunlar, böyle bir Genelkurmaydan muhtıra yemek hayatımın en onurlu madalyalarından bir tanesidir. Genelkurmay bizlere laf yetiştireceğine orduya bu kadar ağır hakaretlere karşı ordusunu, subayını, askerini, pilotunu, onların can güvenliğini ve ordunun şerefini korusun."


BUNDAN SONRA BENİ HUKUKTAN KİM KORUYACAK?

Baro Başkanı Ümit Kocasakal, konuşmasında İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ’Anayasayı tanımıyorum’ sözlerini de eleştirdi. Ülkenin geldiği noktanın herkesi tedirgin ittiğini söyleyen Kocasakal şöyle konuştu: "Ülkenin geldiği noktaya şöyle bir bakalım. Bundan sonra beni hukuktan kim koruyacak? En büyük güvencem olması gereken hukuk, şu anda benim en büyük kabusum ve en büyük tehdidim. Beni polisten kim koruyacak? Beni savcıdan, hakimden kim koruyacak? Bunlar yetmiyormuş gibi vali ve kaymakamdan kim koruyacak? Gelinen noktanın benim açımdan özeti bu. Bu ülkede artık anayasanın herhangi bir hükmü, bağlayıcılığı kalmamışsa hangi hukuk güvenliğinden bahsedeceksiniz? İdam tartışılabilir diyen hukukçuların cirit attığı üstelik Yargıtay başkanı olduğu bir ülkede ben hangi hukuk güvenliğini tartışacağım? Bunu vatandaş söyleyebilir, ama sen Yargıtay başkanısın. Bu ülkede Anayasayı tanımıyorum diyen İçişleri Bakanları varsa ben ben kendisini hiç tanımıyorum. Anayasayı tanımayanı ben hiç tanımam. Yakında o tanımadığı anayasayı da, tanımadığı Türk Ceza Kanununu da öyle bir tanıyacak ki biz kendisine tanıtmasını biliriz. Tanımayana tanıtmasını biliriz vakti zamanı gelince. Bu ülkede savcı ve hakimleri açıktan tehdit eden, Merkez Bankasını, kendi bakanlarını tehdit eden bir zat varken biz hangi hukuk güvenliğinden bahsedeceğiz."
Editör: TE Bilişim