HAkkari Dağlıca mevkisinden 21 Ekim 2007 tarihinde gelen bir çatışma haberi, ikiz kardeşi birbirinden ayırmıştı. Dağlıca Komutanlığının girdiği bir çatışmada 12 asker şehit düşmüştü. Ziyaret için gittiği Dağlıca' da komutanlar tarafından geri çevrilmeyen ikiz kardeşin acısı bir o kadar da yürek burkan bir hal almıştı. Dağlıcada, PKK terör örgütü tarafından şehitlik mertebesine ulaşmış ikiz kardeşinin birliğine giden Celalettin Gürdal, Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığında kabul edilip, o günlerin seyrini dinledi. Şehitlik mertebesine ulaşan ve o şerefli şerbetini içien ikiz kardeşinin çatışmada öldüğü yere giden Celaleddin Gürdal, hakkın rahmeti ile buluştuğu yerde, yürek yakarak arkasından dua etmenin de şerefini sunan komutanlığa olan saygısını dile getirdi. 

Terör örgütü PKK'nın 21 Ekim 2007 günü Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığı ile güvenliği sağlayan Keri ile Pey Tepe üs bölgelerine düzenlediği saldırıda 12 Mehmetçik şehit düşmüştü.



TÜRKİYE' nin yasa boğulduğu ve iyice hiddetlendiği dönemde gerçekleşen saldırının ardından şehitler memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verilirken, şehitlerin acısını yüreğinde taşıyan Gürdal ailesi, Genelkurmay Başkanlığı'ndan 2007'de Dağlıca'da şehit düşen Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın birliğini ziyaret etmek talep etti . Talebi arka çevirmeyen Genelkurmay Başkanlığı, şehidin ikiz kardeşi Celalettin Gürdal'ı misafir edebileceğini bildirdi. Bunun üzerine 11 Mart'ta Başkent Ankara 'dan uçakla Van Ferit Melen Havalimanı'na gelen Gürdal, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na geçti.



Kurmay Albay Murat Temiz tarafından ağırlanan Gürdal, daha akabinde askeri helikopterle Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı'na geldi. Burada görevli komutanlar tarafından karşılanan Gürdal, karargaha geçerek Tankçı Kurmay Albay Mehmet Yılmaz ile görüştü. Gürdal'ı birlik hakkında bilgilendiren, koridordaki resimleri ifade eden Yılmaz, ardından Gürdal'a bir plaket verdi. Öğle yemeği ertesi tümende bir gece misafir edilen Gürdal, 12 Mart sabahı karayoluyla Dağlıca Tabur Komutanlığı'na devinim etti. Burada 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, 7. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Cihat Erdoğan ve 6. Hudut Tabur Komutanı Piyade Kurmay Yarbay Nevzat Bilir tarafından karşılanan Gürdal, komutanlarla devletin askere sunduğu imkanlar hakkında bir zaman sohbet etti.

İKİZ KARDEŞİNİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ TEPEYE ÇIKTI

Daha sonra ikiz kardeşinin şehit düştüğü Keri Tepe'ye doğru askeri araçlarla yola çıkan Gürdal, kartal yuvası görünümündeki Keri Tepe Hudut Bölüğü'nde Mehmetçik tarafından ağırlandı. Gürdal, Tabur Komutanı Yarbay Nevzat Bilir ve görevli askerlerle öğle yemeğini yedikten sonara birliği dolaştı.

Yarbay Bilir ile mevzileri gezen, Mehmetçik ile sohbet eden Gürdal, kardeşinin şehit düştüğü mevziye geldiklerinde, olay gününü anlatan komutanları dinlerken gözleri doldu. Gürdal, buradaki saldırıda şehit düşen 12 Mehmetçik için Fatiha okudu.



Editör: TE Bilişim