Gün geçmiyor ki sağlık personellerinden birine zarar gelmesin! Bu kez olayın yaşandığı yer Samsun. Sağlık ekipleri kalp krizi ihbarı üzerine gittikleri olay mahalinde hasta yakının ağır saldırılarına maruz kaldı. Alkollü olduğu iddia edilen hasta yakını, doktor ve hasta yakınını bıçakla darp etti. Ambulans şoförü ise saldırgan bir tutum sergileyen hasta yakınının yüzünü ısırması sonucu ağır yaralandı.

İHA'dan alınan bilgilere göre; Samsunda 112 Acil Servis doktorunu bıçakla yaralayan ve ambulans şoförünü darp eden şahıs, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.
İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde dün akşam saat 23.30 sıralarında Samsun 112 Acil Servis 2 Nolu İstasyonu’na kalp krizi ihbarı yapıldı. İhbar edilen adrese ulaşan sağlık ekipleri hastayı ambulansa aldıkları sırada alkollü olduğu ileri sürülen hasta yakını Hanifi K. (24) ambulansa binmek istedi. Annesini ambulansa almalarına rağmen alkollü olan Hanifi K.’yi ambulansa alamayacaklarını söyleyen Doktor Tuncay Yazıcı (35) ve ambulans şoförü Cemal Aşkar (47) bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradı. Doktor Tuncay Yazıcı bacağından bıçaklanarak ve darp sonucu, ambulans şoförü Cemal Aşkar ise darp ve saldırgan tarafından yüzü ısırılarak hastanelik oldu. Ambulansla Samsun eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralı doktor ve ambulans şoförü tedavi altına alındı. Yaralı sağlık personeli tedavilerini ardından taburcu edildi.

Polise ifade veren doktor ve ambulans şoförünün şikayetçi olmadıkları öğrenildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu’nda sorgulanan Hanifi K., ifadesinin ardından bugün Samsun Adliyesi’ne çıkarıldı. Savcıya ifade veren Hanifi K., adli kontrol altına alınması için nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Hanifi K., adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Editör: TE Bilişim