Şırnak'ta bir hastanede yaşanan büyük tesadüf duyanları hayrete düşürdü. İsimleri ve soyadları aynı olan iki kadın aynı gün aynı hastanede ameliyata girdi. Ad ve soyadları aynı olan İdilli iki kadın birbirinden habersiz aynı hastanede aynı gün aynı doktorlar tarafından ameliyata girdi. Birbirinden haberi olmadan hastaneye gelen bu kadınların bu benzerleri doktorları ve tüm hastane yetkililerini hayrete düşürdü. İdil ilçesinde ikamet eden iki kadın birbirlerinden haberi olmadan Cizre Devlet Hastanesine sevk edildiler. Beş dakika ara ile gerçekleşen doğumlarla bebeklerini dünyaya getiren adaşlar görenleri hayrete düşürdüler. Adaş bayanların aynı hastane de doğumarı gerçekleşti, aynı odada kaldılar. Aralarındaki en büyük fark ise adaş bayanlardan biri dünyaya kız bebek getirdi diğeri ise erkek... Aynı yoğun bakımı paylaşıp aynı servis odasında tedavileri yapıldı. Tek fark ise biri kız diğeri ise erkek çocuğu dünyaya getirdi. Bu durum hastanede yanlış tedavi önlemine karşı üst düzey klinik önlemlerinin alınmasına neden oldu. Şırnak'ın İdil ilçesinden aynı teşhis ile aynı hastaneye sevk edilen ve isim ile soyisimleri aynı olan Emine Susin adlı kadınlar birbirlerinden habersiz aynı anda hastaneye müracaat edince çalışanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. İdil ilçesinde aynı ad ve aynı soyadı taşıdıklarından habersiz yaşayan iki kadın aynı teşhis ile aynı hastaneye gidince büyük bir şaşkınlığın yaşanmasına neden oldu. Biri İdil ilçe merkezinde diğeri ise İdil'e bağlı Köyceğiz köyünde ikamet eden Emine Susin adlı hastalar, İdil Devlet Hastanesi'nden sezaryen olmak için Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Birbirlerinden habersiz hastaneye başvuran isim benzeri hastalar şaşkınlığa neden olurken, olası yanlış bir tedavi ve karışıklığa mahal vermemek için hastanede üst düzey klinik önlemleri alındı. Cizre Devlet Hastanesi'nde Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Deregözü tarafından sezaryen ameliyatları gerçekleştirilen hastalardan biri kız diğeri ise erkek çocuğu dünyaya getirdi. Bebekler servise alınırken, isim benzeri iki hasta yoğun bakım ünitesine alındı.

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı ve Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. İlhami Yılmaz, ilk önce 32 yaşındaki Emine Susin'i ameliyata aldıklarını belirterek, ”Beş dakika sonra da diğer hastayı da içeri alıp ameliyata başladığımızda onun da adının Emine Susin olduğunu öğrendik. İkisinin ad ve soyadı aynı, ikisinin tanısı aynı ve ikisinin de tedavisi doğum. Gebeliğe bağlı hiper tansiyonları vardı. Tansiyonları yüksek, ödemleri çok fazla olunca 24 saat boyunca yoğun bakımda takip edilmeleri gerekiyordu. Ameliyatları gerçekleştirildikten sonra iki hastayı da yoğun bakıma almak zorunda kaldık. İşin ilginç tarafı ikisinin isim ve soy isimleri aynı, yaşları hemen hemen aynı olmasıydı. Ama çocukları karışmadı çünkü birinin kız diğerinin çocuğu erkekti. Hasta ve yakınları birbirinden habersiz bir şekilde hastaneye başvurmuş ve hastaların birbirleri ile herhangi bir akrabalıkları da bulunmuyor. Ama diğer Emine Susin'in akrabalarını çağırdığımda ilk ameliyatını yaptığımız Emine Susin'in yakınları gelince karışıklığın farkına vardım. Çocuklarının karışması çok mümkün değil çünkü cinsiyetleri farklı. Ama cinsiyetleri de aynı olsaydı bile bu mümkün olmazdı. Çünkü ilk ameliyatını yaptığımız hastanın bebeğini ve evraklarını yukarıya gönderdik ondan sonra diğer hastanın bebeğini ve evraklarını tamamladık. Yine de tedbiri elden bırakmayarak hastanede üst düzey klinik önlemler aldık“ dedi.

Yoğun bakım ünitesindeki tedavileri tamamlanan Emine Susin adlı iki hasta kadın doğum hastalıkları servisine alındı. Serviste ilk defa birbirleriyle tanışan isim benzeri hasta ve hasta yakınları yaşanan olayı filmlerde izlediklerini ama bir gün kendi başlarına böyle bir olayın geleceğini düşünmediklerini belirtti. İdil'den Cizre Devlet Hastanesi'ne geldiklerini belirten 32 yaşındaki Emine Susin, "Tesadüfen böyle bir olayla karşılaştık." diye konuştu.
Köyceğiz köyünden gelen 33 yaşındaki Emine Susin, bu tür hadiseleri ve olayları daha önceden duyduğunu söyledi. Susin, "Diğer hasta ile adımız ve soyadımız aynı çıkıyor ama akraba değiliz. Yeni dünyaya gelen bebeğim ile birlikte toplam 10 çocuğum oldu ve bundan dolayı da mutluyum" şeklinde konuştu.

İdil ilçe merkezinde ikamet eden 32 yaşındaki Emine Susin'in eşi Abdurrahim Susin, insan benzerliğini çok duyduğunu ancak tesadüfün bu kadarını hiç düşünmediğini dile getirdi. İdil'e bağlı Köyceğiz köyünde ikamet eden 33 yaşındaki Emine Susin'in eşi Mehmet Susin ise eşinin ameliyat işlemleri için başvuru yapmaya geldiğinde görevliler işlemleri yeni yaptıklarını söylediğini belirtti. Mehmet Susin, "Bende evraklar daha elimde ben kimseye vermedim ki işlemler yapılmış olsun. Tekrar geri gittiğimde girişte bulunan personel Emine Susin adında başka bir hastanın olduğunu söyleyince çok şaşırdım ve gidip diğer hasta yakınlarına sorunca başka bir Emine Susin'in olduğunu öğrendim" dedi.
Editör: TE Bilişim