HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yaptığı konuşmada, "Bu topraklara mutlaka barış gelecek başka şansımız yoktur" dedi. 
Yüksekova İlçesi'ne bağlı Büyükçiftlik Beldesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen panele katılan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, DBP'ye bağlı Siyasi Akademi Okulu ve Kurdi-Der'e ait Kürteç eğitim veren okulu ziyaret etti. Tuncel, sürdürülen çözüm sürecinin önemli aşamaya geldiğini belirterek şöyle konuştu:
"Diyalog sürecinden müzakere sürecine geçiş konusunda geçen günlerde önemli bir toplantı gerçekleşti. İlk kez devlet heyetiyle, heyetimiz, aslında Sayın Öcalan adına o masada oturdu. Ve bugün devlet, Kürtlerle müzakerelerin başlama konusunda masaya oturmuştur. Bu önemli bir gelişmedir. Bunun geleceği nasıl olacağı yine bize bağlıdır."
Çözüm sürecinin geleceğinin hükümete bağlı olmadığını belirten Tuncel, "Kürt halkının örgütlü mücadelesinin geliştireceği mücadeleye bağlıdır. Dolayısıyla biz bu 8 Mart ve Nevroz bayramının gündeminde bunu tartışacağız. Kürt halkının büyük mücadelesinin geldiği düzeyi, bu kazanımları daha ileri bir noktaya taşımak bizim görev ve sorumluklarımızdan birisidir" dedi. 
ÖCALAN ÖZGÜRLEŞMELİ
Tuncel, Öcalan'ın özgürlüğe kavuşması gerektiğini de belirterek, "Kendisi 16 yıldır İmralı işkencehanesinde tüm devletin baskı politikalarına rağmen halkların kardeşliği için, barış ve çözüm için çalıştı. Bugün eğer Türkiye halkları barıştan, özgürlükten yanaysa artık savaşın bitmesini istiyorsa Sayın Öcalan’ın emeğini gerçekten görmek gerekiyor. AKP hükümeti bütün faşizan politikalarına rağmen Sayın Öcalan’ın barışta ısrar etmesi bu konuda adım atması ve Türkiye toplumu ile Kürdistan toplumu barış talebini ortaklaşatırması en büyük kazanımdır diye düşünüyorum" dedi.
Öcalan'ın Nevruzda görüntülü mesajının olup olmayacağı tartışmalarına da değinen Tuncel, "Biz isteriz ki Sayın Öcalan kendisi gelsin. Amed Nevrozunda bütün dünya halkına kendisi seslensin olması gerekende budur. Kalıcı bir barış olacaksa yapılması gereken şey bu. Bunları da göreceğiz diye umuyorum. Çünkü barış mutlaka bu topraklara gelecek başka şansımız yok biz Kürt kadınları olarak da Türkiye demokrasi mücadelesinde yer alanlar olarak ta bunun olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha