MAnisa Soma' da günlerden  13 Mayıs 2014. Belki de Soma tarihinin kara yazısı. Suçluları meçhul olan ya da muçhuller saklanılan her ne ise, Türk milleti, Soma Maden Faciasını Unutmadı Unutturmayacak. Soma'da 13 Mayıs 2014'de meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçileri anmak için olayda hayatını kaybeden madencilerin yakınları ve bazı madenciler "anma yürüyüşü" düzenledi.

MANİSA'nın Soma ilçesinde unutulmaz kara gün 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin feci şekilde enkaz da ölmesinden mütevellit, her ayın 13'üncü gününü 'Madencileri Anma Günü' ilan eden madenci yakınları, bugün de yürüyüş düzenledi. Ölen madencilerin yakınları, ahbapları bir yana, mesai iş arkadaşları ve yoldaşlık eden tüm madenciler, ellerinde karanfillerle Manisa Soma' ya akın etti. ellerinde çeşitli pankart ve dövizlerle Ege Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü'nden Beşyol mevkisindeki madenci heykeline kadar yürüdü.
Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Uğur Çolak'ın babası İsmail Çolak, grup adına yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 ay önce meydana gelen facia sonrasında yüzlerce kadının eşsiz, yüzlerce çocuğun babasız kaldığını belirtti.

madenci yakınları, Ege Linyit İşletmeleri Müessesi Müdürlüğü (ELİ) önünde bir araya geldi. Yaklaşık 30 kişilik grup; 'Soma'yı unutmadık, unutturmayacağız', 'Sorumlulardan hesap soracağız' yazılı pankart, 'Yastayız, isyandayız. Hesabını soracağız', 'Kader değil cinayet' yazılı döviz ve Soma'yı unutma, unutturma sloganları eşliğinde Beşyol Kavşağı'ndaki Madenci Anıtı'na yürüdü. Baret takan madenci aileleri, yanlarında getirdikleri kırmızı karanfilleri anıta bıraktı.

Ege Linyit İşletmeleri Müessesi Müdürlüğü (ELİ) önünde bir araya geldi. Yaklaşık 30 kişilik grup; bu pankartlı yürüyüş sırasında madenci ölümlerinin kaza sebebi değil, dikkatsizlik ve işverenin gevşekliği ile olduğunu belirttikten sonra, anma yürüyüşü alanını terkettiler. 





Editör: TE Bilişim