İzmir'in Bayraklı ilçesinde iki kız kardeşin işledikleri cinayet tüm yurdun kanını donduracak cinstendi. İki kız kardeş ellerinde tabanca ile karakola gidip cinayet işledikleri ihbarında bulunmuşlardı. 33 yaşındaki barmen Ferit Demir'i öldürdüklerini ifade eden iki kız kardeş 19 yaşındaki H.D ie 18 yaşındaki F.D'nin polis nezdinde gerçekleştirilen sorgusu devam ediyor. Cinayeti işleme gerekçesi olarak ise evden ayrılmalarına izin vermediğini öne süren iki genç kız kaçmayarak cinayeti üstlendiler ve gidip teslim oldular. Barmen Ferit Demir'in yakınları ise kızarın cinayetten evvelki gün evden ayrıldıklarını öne sürdüler. Akrabaların iddialarına göre kızlar evden ayrıldı fakat bir sonraki gün geri gelip Ferit Demir'i öldürdüler. Tek kurşun ile öldürüldüğü saptanan Ferit Demir'in kesin ölüm sebebinin ortaya çıkması için otopsiden gelecek rapor beklenmekte. DHA'dan edinilen bilgilere göre; Bayraklı Polis Merkezi'ne dün öğleden sonra giden H.D. ile kardeşi G.D., yanlarında getirdikleri tabancayı verip, Sevgi Yolu 46 numaralı apartmanın ikinci katında birlikte kaldıkları barmen Ferit Demir'i öldürdüklerini söyledi. Bunun üzerine polis, söz konusu adrese gidip çilingir yardımıyla eve girdi. Dairede cesedi bulunan Ferit Demir'in tabancayla tek el ateş edilerek öldürüldüğü saptandı. Evdeki incelemenin ardından Ferit Demir'in cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İKİ FARKLI İDDİA

İki kardeşten abla H.D. polisteki ilk ifadesinde, Bornova'da bir barda barmenlik yapan Ferit Demir ile bir süre aynı yerde çalıştığını, daha sonra aynı evde kalmaya başladıklarını, yanına kız kardeşi G.D.'yi de aldığını anlattı. Daha sonra evden ayrılmak istediklerini ancak barmen buna izin vermeyince tartıştıklarını kaydeden H.D., Ferit Demir'i masanın üzerinde duran tabancasını alarak vurduğunu söyledi. Olaydan sonra evden ayrılıp bir başka adreste kaldıklarını anlatan iki kardeş daha sonra suç aleti tabancayla polis merkezine gelip teslim olduklarını aktardı.

Ancak Ferit Demir'in yakınları, H.D. ile G.D.'nin valizleriyle evden daha önce ayrıldıklarını ancak olay gecesi tekrar eve döndüklerini, evde zorla tutulmalarının söz konusu olmadığını iddia etti. Bu arada, öldürülen Ferit Demir'in son zamanlarda H.D.'ye duygusal yakınlık hissettiği belirtildi.

DİYARBAKIR'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Halen gözaltında tutulan H.D. ile kardeşi G.D.'nin sorgusu sürerken, otopsisi tamamlanan Ferit Demir'in cenazesi ailesine teslim edildi. Ferit Demir'in, Diyarbakır'da toprağa verileceği öğrenildi.

Gözaltında bulunan kız kardeşler H.D. ile G.D. ise bugün işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.


ABLA TUTUKLANDI, YENİ AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde polise gidip barmen 33 yaşındaki Ferit Demir'i öldürdüklerini belirtip tabancayla teslim olduktan sonra gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kız kardeşlerden 19 yaşındaki H.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince ayrı olarak adliyeye sevk edilen 18 yaşındaki kız kardeşi G.D., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

SAHİLDE SABAHLAMIŞLAR

Bu arada cinayetle ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Abla ve kardeşinin, olay gecesi bir kısım eşyalarını aldıktan sonra, evin yedek anahtarını vermek üzere Ferit Demir'in çalıştığı eğlence mekanına gittikleri, daha sonra mekandan ayrıldıkları, ancak gidecek yerlerinin olmaması nedeniyle gece geç saatlerde yeniden Demir'in evine geldikleri belirtildi. İki kardeşten, G.D.'nin evde kalan diğer eşyaları toplamak için diğer odaya geçtiği sırada, Demir'in H.D.'den kalmalarını istediği, ancak H.D.'nin bunu kabul etmeyip ikilinin tartıştığı öğrenildi. H.D.'nin ifadelerinde odada bulunan tabancayla Demir'in kendilerine zarar verebileceğini düşündüğü bu nedenle tabancayı eline aldığını söylediği öğrenildi. H.D., Demir'in tabancayı geri almaya çalırken, silahın ateş aldığını ve genç barmenin yaralandığını söylediği bildirildi. Panikleyip kaçan abla ve kardeşin geceyi yakındaki sahilde geçirdikleri ilerleyen saatlerde yeniden Demir'in evine geldikleri ancak kapının açılmaması üzerine de polise gidip durumu anlattıkları belirtildi.
Editör: TE Bilişim