İstanbul'a 3. havalimanının yapılması Atatürk Havalimanı için kötü sonuçlar doğurdu. Açıklama yapan Türk Hava Yolları THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 3’üncü havalimanın Atatürk Havalimanıyla aynı hava sahasını kullanacağını ve vaziyet böyle olunca da iki tarafın çalışmasının zor olacağını belirterek flaş açıklamalarda bulundu. Kötü haberi veren Topçu, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın kapatılacağını söyledi. 

Topçu'nun konu ile alakalı olarak yaptığı açıklama ise şu biçimde oldu: 

“ İstanbul Atatürk Havaalanı yetersiz gelmeye başladı. Türkiye, 500 milyar dolar ihracat yapan bir merkez olmayı hedefliyor. Böyle bir iddiamız varken, böyle bir havalimanı olması bizim dezavantajımızdır. Yeni havalimanı yapılınca İstanbul Atatürk Havaalanı kapanacak. Zira aynı hava sahası kullanılacak. İki havalimanının aynı anda çalışması zordur. Şu anda İstanbul’da yapılacak olan havalimanı, bütün fazları bittiği taktirde 150 milyon gibi bir yolcu taşıma imkanı bulacak .”


Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve Başbakan Davutoğlu bu açıklamanın ardından resmen yalanlanmış oldu. Elvan, havaalanının kesinlikle kapatılmayacağını söylerken Davutoğlu’da küçük uçakların buraya inebileceğini aktarmıştı. Öyle ya da böyle yıllardır hizmet veren İstanbul Atatürk Havaalanı artık tarihe gömülüyor...




Editör: TE Bilişim