İstanbul'un deniz kokan sahili; Kız Kulesi karşısında keyifle çay içmenin tadı hiçbir şey de yoktur. Hele ki Salacak Sahili sırtlarında.Kış aylarında bile, İstanbul Salacak sahiline gelipte, Semaverli seyyar  Çaycılardan, güzelim çayın tadını almayan yoktur heralde. Mangal ateşindeki semaverli seyyar çaycıları, İstanbul Salacak sahilinin tadı tuzu idi.

İstanbul Belediyesi Zabıta ekipleri sayesinde artık semaverli seyyar çay dağıtımı tarih oluyor. Zabıta ekipleri, İstanbul Salacak Sahilinde zaman zaman düzenledikleri operasyonlarla,hem ekmek parası peşinde koşan, hem de İstanbul'un güzelliğini müşterisine sıcacık bir çay eşliğinde sunan, semaverli seyyar çaycıları tek tek yakalayıp, çay satmasını engelliyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri dün gece saat 02.00 sıralarında, Salacak sahilinde düzenlediği operasyonlarla, tüm semaverleri toplayıp, yetmezmiş gibi semaverli seyyar çaycılara da haketmediği cezasını kesti. Yaklaşık olarak katılan 100 zabıta tek bir elden tüm semaverleri deniz suyu yardımı ile söndürüp, bu güzelliğin de sonuna vardırdılar. Bölgeden uzaklaşan semaverli seyyar satıcılar ise semaversiz kaldı.

Çaresizce bakan semavercilerden gelen yorumlar 'Ben 2 çocuk okutuyorum. Üniversiteye gidiyorlar eşim asgari ücret alıyor. Bu asgari ücretle ben 2 çocuğu nasıl okutacağım? Devletimiz '3-4 çocuk yapın' diyor. 3-4 çocuğum olsa nasıl bakacağım onlara. Bugün zabıtalar geldi; biz de toplanıp gittik. Ne var ne yok aldılar. Zaten korka korka yapıyoruz. Biz devleti mi soyuyoruz kötü bir iş mi yapıyoruz? Biz ekmeğimizin peşinde koşuyoruz. Bu bizim mesleğimiz ölsem de bu çayı açacağım. Beni assalar da kesseler de açacağım" oldu.
Editör: TE Bilişim