İzmir Bergama, feci bir kazaya ev sahipliği yaptı. 

17 US 725 plakalı yolcu midibüsünün hakimiyetini sağlayan Mustafa Çavuş'un bir dakikalık dikkatsizliği 1 kişinin ölmesine ve 8 kişinin de yaralanmasına sebep oldu. Sabah 06.15 civarında Çanakkale otogarından çıkan midibüs, içindeki 9 yolcusu ile seyir halindeydi. 

Çanakkale- İzmir Karayolu'nun 260'ıncı kilometresindeki Bergama'nın Yenikent Mahallesi civarında kontrolden çıkan midibüs, çift taraflı işleyen yolun yoldaki yağmur suyu tahliye kanalına girip, devrildi. 

Kazanın sabah saatlerinde olması sebebiyle yolcuların tamamının uyuduğu belirtildi ve tedavisinin ardından jandarmanın ifadesine başvurduğu midibüs şoförü Mustafa Çavuş, "Yola aniden bir köpek fırladı. Çarpmamak için direksiyonu kırdım. Bu sırada kontrolü kaybettim. Midibüs yağmur suyu tahliye kanalına düşüp, devrildi" dedi. Midibüs şoförü Mustafa Çavuş (52) ile yolculardan Ahmet Kurtuluş (75), Birol Sönmez (75), İlker Çetin (36), Şevket İnce (28), Hasan İnce (58), Ümit Kızılateş (46), Ahmet Kızılateş (75), Cankut Korucu (24) yaralandı.

Jandarma, kazayla ilgili araştırmasına İzmir Bergama'da devam etmekte. Kazada, yolculardan minibüsün kırılan sol yan camından asfalta fırlayıp, başını çarpan yolcu Nebahat Sönmez olay yerinde hayatını kaybederken; 8 kişi de Bergama Devlet Hastanesine Kaldırıldı
Editör: TE Bilişim