5 Mart'ta İzmir Ödemiş' te kaybolduktan BİR gün sonra kendi şahsına ait aracının arka koltuğunda hunharca öldürülmüş olarak bulunan, sırtında ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri bulunan 46 yaşındaki Orhan Sönmez cinayet vukusunda Orhan Sönmez'in karısı Sevgi Sönmez ve 2 çocuğunun da bulunduğu 4 kişi yakalanıp göz altına alındı. Orhan Sönmez cinayetinin zanlıları, suçlarını itiraf edip, Orhan Söznmez'in evde darp çıkardığı ve eziyet çektirdiği için öldürdüklerini belirttiler. Jandarmada olan sorgularının ardından çıktıkları adliye tarafından tutuklandılar. 

Üzümlü Mahallesi kırsalında küçükbaş hayvan besiciliği yapan Orhan Sönmez, geçen 5 Mart'ta saat 23.00'ten sonra ortalıktan kayboldu. Dört çocuk babası Sönmez'in cesedi, geçen cuma günü saat 24.00 sıralarında, hayvanlarının ağılının bulunduğu bölgenin yakınında otomobilin arka koltuğunda boğazında saman balyası teli bağlı olarak oğlu F.S. (Fatih Sönmez) (16) ve damadı M.Ç. (Mustafa Çiloğlu) tarafından bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarmanın incelemesinin ardından Sönmez'in cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Sönmez'in sol kolunda morluk, burnunda darbeye bağlı kanama, başında da darbe izine rastlandı.

Öte yandan ölüme intihar süsü verilmek istendiği öne sürülürken, olayı derinlemesine inceleyen jandarma ekipleri, cinayetle ilgili Orhan S.’nin eşi Sevgi S. (44), kızı Müzeyyen Ç. (20), oğlu Fatih S. (16) ve şahısların ifadeleri doğrultusunda Halil K. gözaltına alındı. Aile bireylerinin cinayeti itiraf ettiği iddia edilirken, gözaltına alınan 4 zanlı, tutuklanarak Ödemiş Cezaevine konuldu


Editör: TE Bilişim