Osman URAS/ BODRUM,(Muğla),() - BODRUM'da, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında, Bodrum ile komşu ilçe Milas'tan bir araya getirilen 150 kadın, sinemaya götürüldü. Çoğunluğu ilk kez sinema salonuna giden kadınlar, keyifli bir gün geçirirken memnuniyetlerini dile getirdi.
Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ilçe belediyesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi'nin katkılarıyla kadınlar için ücretsiz sinema etkinliği düzenlendi. Büyükşehir yasası öncesi Bodrum ile Milas ilçelerinin mahalle statüsüne geçirilen köylerinden bir araya getirilen 150 kadın; senaryosunun Barış Pirhasan'a, yönetmenliğini Yusuf Pirhasan'ın yaptığı, Belçim Bilgin, Demet Akbağ ve Asuman Tabak'ın rol aldığı 'Kurtuluş Son Durak' adlı filmi izledi. Çoğunluğu ilk kez bir sinema salonuna gelen kadınların yanlarında torunlarını da getirdiği görüldü.
Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nermin Gönen, "Özellikle Bodrum'un köylerinde yaşayan ve belirli bir yaşın üzerinde hiç sinemaya gitmemiş kadınlarımızı davet ettik" dedi.
Dört çocuk 8 torun sahibi Emine Dönmez, ilk defa geldiği sinema ortamının çok farklı olduğunu söyledi. Kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür eden Fatma Köse çiftçilikle uğraştıklarını, iş yoğunluğu nedeniyle sinemaya gelme imkanı bulamadıklarını belirtti.
İlk defa sinemaya gittiğini söyleyen dört çocuk sahibi 68 yaşında Feride Demir de, "İmkansızlıklardan dolayı gelemedik. Bu güne kadar böyle bir şey için arayan soran olmadı. İlkokul mezunuyum. Bizim köyde ortaokul olmadığı için devam edemedim. Kızlar okumazdı" diye konuştu.
Geçmiş yıllarda bir kez sinemaya gittiğini söyleyen Muazzez Erol da sinemada film izlemeyi "Heyecanlı ve güzel" olarak değerlendirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Kaynak: dha