Ulubatlı Hasan’ın köyünde taşlarından süt olduğu iddia edilen sıvı damlayan tarihi kale, Türkiye’nin 4 bir yanından şifa bulmak için gelen vatandaşların akınına uğradı. Süt olup olmadığı tartışılan sıvı madde belediye tarafından tahlil edilecek. Bursa’nın karacabey ilçesine bağlı Uluabat köyündeki tarihi Süt Kalesi’nden akan sıvının süt olup olmadığı tartışma konusu olurken, Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen yüzlerce vatandaş, sadece cuma günü akan sıvıdan şifa bulmak için Uluabat’a akın etti. Bazı vatandaşlar, enjektörle akan sıvıları getirdikleri pet şişelere doldurdu. Karacabey Belediyesi’nden görevli mühendisler ise, sıvıdan tahlil için numune aldı. Sıvının süt olduğu netleşirse belediye tarafından Süt Kalesi koruma alanına dahil edilerek, çevre düzenlemesi ve sosyal alanlar yapılacağı öğrenildi.

SÜT KALESİ İÇİN YÜZLERCE KİLOMETRE GELDİLER

Cuma günü sabahtan itibaren Süt Kalesi’ne gelen vatandaşlar, damlaya damlaya akan sıvıyı çocuklarına içirip gözlerine sürdü. İzdihamın yaşandığı Süt Kalesi’nde yurdun çeşitli illerinden geldiklerini belirten vatandaşlar, “Haberlerden duyup geldik. Çocuklarımıza ve kendimize şifa arıyoruz. İnşallah şifa buluruz” dediler.

Uluabat Mahallesi muhtar vekili Ramazan Hamamcı, Türkiye’nin her yerinden Süt Kalesi’ne insanların akın ettiğini ifade ederek, “İzmir, Antalya, muş, Diyarbakır, Konya, Trabzon’dan vatandaşlar buraya şifa bulmak için geliyor. Cuma günleri izdiham yaşanıyor. Araçların park edeceği yer yok. Yollar kötü, insanlar tarlada çamur içine araçlarını bırakıyor. Burasının belediye tarafından bir an önce düzenlenmesini istiyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim