Karabük kent merkezinde bulunan,eski evlerin bulunduğu Kurtuluş Mahallesi Dolunay Sokak'ta meydana gelen heyelan, 14 hane sakinini evinden etti.  Bölgeye gelen polis ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ( AFAD ) ekipleri, hasar gördüğü belirtilen 14 evin boşaltılmasını sağladı.

Karabük ve çevresinde yakınları olmayan bireyler sokakta kalmaya mahkum olurken, kimileride Karabük merkezdeki Misafirhanelere davet edildi. Heyelan sebebiyle oluşan toprak kaymasının hala daha devam ettiiği gerekçesiyle, AFAD ekipleri Dolunay Sokak sakinlerini evlerine girmemesi için devamlı uyarı anonslarını sürdürmekte. 

Karabükte meydana gelen heyelan ile ilgili açıklama yapan AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, “Heyelanda mağdur olan vatandaşlarımızı başka bir eve taşıma hususunda kira yardımı yapılacak olan . Misafirhanelerimize ve halk konutlarımıza yerleştirmeye çalışacağız. Tahliye işlemini zamanında yaptığımız için can kaybı olmadı” dedi.
Karabük' te evlerini büyük bir hazimet ile boşaltmaya çalışan fakir mahalle sakinleri de Karabük Belediyesinin kendileri ile ilgilenmediğini ve yaklaşık bir aydır süregelen bir içme suyundaki sızıntıdan sebep olduğunu belirttiler. Karabük Belediyesi heyelan olayı ile ilgili ne açıklama yapacak belirsiz




Editör: TE Bilişim