Kocaeli Valiliği, yine şehri etkisi altına alan kar yağışı sebebiyle en yoğun günlerini yaşamaya başladı. Kocaeli'de okullar tatil mi? sorusunu cevabını merak eden öğrenci ve veliler Kocaeli Valiliği'nin sitesine akın etti. 18 Şubat Çarşamba günü okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak eden öğrenci ve velilerin gözü kulağı Kocaeli Valiliği'nde.Kocaeli Valiliği kar tatili kararını resmi Twitter hesabından veya resmi sitesinden duyuruyor.

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA DURUMU

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul'da beklenen kar yağışı sabah saatlerinden itibaren başladı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından, İstanbul'a kar sabah saatlerine doğru geldi.Saat 04.30'da kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle, Üsküdar'daki Çamlıca Tepesi'nde yeşil alanlar karla kaplandı; evlerin çatıları beyaza büründü. Kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde hafif şekilde etkisini sürdürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar küreme ve tuzlama araçları da, önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor.



BATI AKDENİZ'DE BUZLANMA VE DON UYARISI

Batı Akdeniz'de iç kesimler için orta kuvvette buzlanma ve don, denizlerde ise gece yarısından sonra fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz Bölgesi'nde hava parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimler hafif yağmurlu ve karla karışık yağmurlu geçecek. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak. En yüksek hava sıcaklıkları Antalya'da 16, Isparta'da 4, Burdur'da 6 ve Muğla'da 10 derece olacak. Rüzgar, kuzey yönlerden orta, akşam saatlerinden sonra kuvvetli esecek.

İç kesimlerde orta kuvvette buzlanma ve don, denizlerde ise gece yarısından sonra fırtına bekleniyor.

Denizlerde rüzgar kuzey yönlerden 3 ila 5, öğleden sonra Bodrum Datça arasında 5 ila 7, gece yarısından sonra Bodrum Anamur arasında 6 ila 8 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği Bodrum Datça arasında öğleden sonra 3 metreye, Bodrum Anamur arasında ise 5 metreye kadar ulaşması tahmin ediliyor.



KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'DA ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Meteoroloji'den yapılan uyarıda 'Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da mevcut kar tabakasının üzerine yağacak taze kar yağışı nedeniyle yüksek ve ve eğimli kesimlerde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.' denildi.

İŞTE OKULLARIN KAR TATİLİ YAPILDIĞI İLLERİMİZ:

KASTAMONU'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ


Kastamonu'da, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerdeki okular bugün tatil edildi.Alınan bilgiye göre, ilçelerden Abana, Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin'deki tüm eğitim kurumları ile Doğanyurt ve Küre'de taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Cide'de ise taşımalı sistem kapsamındaki okulların bugün ve yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı.

ZONGULDAK'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı sebebiyle okullar tatil edildi. Zonguldak merkez ilçe, bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde okulların bugün itibariyle 1 gün tatil edildiği açıklandı. Ayrıca engelli kamu görevlileri, hamileler ve kronik hastalığı bulunanların da bir gün idari izinli olduğu belirtildi. Zonguldak Valisi Ali Kaban, okulların tatil kararını twitter adresinden duyurdu. Vali Kaban, şunları söyledi: "Yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle merkez ilçe, bağlı belde ve köylerde okullar 17.02.2015 salı günü 1 gün tatil edilmiştir. Kozlu ve Kilimli ilçelerimizde de okullar 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Engelli kamu görevlileri, hamileler ve kronik hastalığı bulunanlar da idari izinlidirler."

SAMSUN

* Samsun'da il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi. Samsun Valiliğinin açıklamasında, geceden bu yana etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların 17 Şubat Salı ve 18 Şubat Çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de söz konusu günlerde idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ORDU

* Ordu'da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sebebi ile Gürgentepe ve Gölköy ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.


İDO VE BUDO'DA SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:

07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi

08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

18.30 Bostancı - Yenikapı- Bandırma Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:

07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi

08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi

09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi

10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferiT

THY 117 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

THY, İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren başlayan olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan bugün ve yarın için yapılması planlanan iç ve dış hat olmak üzere toplam 88 olan iptal ettiği sefer sayısını, saat 09.30 itibariyle 117’ye çıkardığını duyurdu.

Türk Hava Yolları (THY) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada İstanbul’da her iki havalimanında yaşanan meteorolojik hadise nedeniyle 17-18 Şubat tarihlerinde bazı seferlerin iptal edildiği belirtilerek, yolculardan seyahatleri öncesinde uçuşları ile ilgili son durumu internet sitesi ve çağrı merkezlerinden kontrol etmeleri istendi.
Editör: TE Bilişim