Kocaeli Kartepe mevkisinden 100 bin TL ederi olan 3 yarış atı çalındığı haberi, gündemi alt üst etti.  Hem de bu İngiliz Yarış Atlarının hurdacılık yapacağı da at hırsızlarının çalma sebebi olarak kayıda geçti. Hipodrom yerine Kocaeli sokaklarını altı üsütüne getirecek olan yarış atları, görevleri olan fırtına gibi koştukları yarışlarına geri döndürüldü. Nasıl mı? Hurdacılık yaptırılacak olan atları çalan at hırsızlarının kaçırdığı bir nokta; kaybolduklarında vücutlarına takılıo olan kamera sayesinde bulunmaları...

Kocaeli Kartepe mevkisinde süregelen olayda, 3 yarış atını çalan 3 Kocaeli' de yaşayan birey, yapılan operasyon  ile kıskıvrak yakalandı. Kocaeli Tavşantepe Mahallesine jandarma tarafından çift yönlü yapılan operasyon sonuç verdi. Ve değerleri yaklaşık 100 bin TL lan 3 yarış atı sahiplerine teslim edildi. 

Kocaelinde yarış atlarını çalan zanlılardan alınan ifadeye göre ; 3 İngiliz yarış atı, yaptıkları koşu yarışlarında değil de hurda taşımada kullanılacaklarını belirttiler. 

Kocaeli Kartepe Mevkisine ait, tüm MOBESE kameralarının incelenmesinin ardından at hırsızlarının yerinin belirlenmesinin ardından kimlikleri tespit edilen kişiler ise;  Levent Sağlam, Gökhan Pekcan ve Metin Şengün oldukları belirlendi. Kocaeli Adliyesine göderilen at hırsızlarının sorguları devam ediyor. 

T.Ç. isimli yarış atlarının sahibinin haber vermesi üzerine; Mona ve Jeanne D'arc isimli atlar sahibine teslim edildi. Hurda taşımada kullanılacak olan 100 bin TL ederi olan at cümlesi ne kadar saçma ise; at hırsızlarının da hurdacılık işlerinde yardımcı olması için bu İgiliz yarış atlarını çalması da bi okadar inandırıcılığa uzak!
Editör: TE Bilişim