Yoğun tipinin hakim sürdüğü Konya Aksaray' dan yola çıkan Hulusi Saka' nın kullandığı, 69 AS 533 plakalı yolcu otobüsü, çok fazla yağmakta olan kar ve buzlanmanın etkisiyle yan yattı. Konya' dan yola çıkan otobüsün içindeki yolcu sayısı ise 23 idi. Aksaray civarında direksiyon hakimiyetini kaybeden Hulusi Saka, aşırı tipinin etkisi ile de yoldan çıkarak yan devrildi.  Konya da Şarompole çıkan aracın devrilmesi 25 yaralıyı da beraberinde getirdi. 

Otobüsün devrilmesi sonucunda ise kimileri ağır olmak üzere  25 kişi de hasar aldı. Sürücü Hulusi. Saka ve otobüs görevlisi de dahil, tüm yolcuların yaşadığı şok, kötü hava şartlarından sebep oluşmuştu. Konya Aksaray arası 15. km de meydana gelen kazanın oluş saati ise 18.30 civarı. 

SÜRÜCÜ HULUSİ SAKA' NIN DA YAŞADIĞI BİR CAN PAZARI ORTAMIYDI.

Olay yerine anında gelen 112 sıhhat servisleri, yaralıları Konya Aksaray da çeşitli hastanelere sevketti. Ancak Aksaray' da ki yolcu otobüsünde sıkışıp kalan Hatice Ekici sağlık ekiplerinin kurtaramaması sonucunda kaza yerine gelen AFAD ekipleri devreye girdi ve sıkıştığı yerden dikkatlice çıkarılıp, Aksaray Selçuk Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Vinç ekipleri yardımıyla yolcu otobüsünü havaya kaldırılması ile kurtarılan yaralının hayati tehlikesi olmadığı da açıklandı. Ancak Konya Aksaray da meydana gelen bu yolcu otobüsü kazası için polis ekipleri geniş çaplı bir araştırma başlattı.

Hava şartları ve Konya Aksarayda meydana gelen bu kaza!Dikkat..
Editör: TE Bilişim