Konya'da iki taraf arasında çıkan kavgada silahlar konuştu. Konya' nın sakin mahali Çumra ilçesinde silahla vurulan iki kardeşten biri öldü, diğeri ağır şekilde yaralandı. Olay sonrası vatandaşlar 2 kardeşi hunharca katleden zanlıyı linç etmek istedi. Olay yerine gelen polis ise silahlı saldırganı, cami avlusuna saklayrak, linç işlemini engelleyip, zanlıyı güvence altına aldı.

DHA' nın verilerine göre; Olay, saat 12.00 sıralarında Çumra ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, sanayi sitesinde dükkan sahibi olan Hüseyin A. (28) kiracısı Mehmet ve Kamil Ünlü kardeşlerle alacak verecek meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine Hüseyin A. yanında bulundurduğu silahıyla Mehmet ve kardeşi Kamil Ünlü’ye ateş açtı. Kanlar içinde kalan 2 kardeşten Mehmet Ünlü olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan kardeşi Kamil Ünlü ise olay yerine çağrılan ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İki kardeşi vurduktan sonra başlarında beklemeye başlayan Hüseyin A., bu kez silahı kendi başına dayayarak, olay yerine gelen polise teslim olmak istemedi. Bir süre polis ekiplerine direnen şahıs daha sonra etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

H.A. çevre güvenliği sağlandıktan sonra çevik kuvvet ekiplerinin giydiği robokop kıyafeti giydirilerek toplanan kalabalığın haberi olmadan camiden çıkarılarak merkeze götürüldü




Editör: TE Bilişim