Bursa ilinin Orhangazi ilçesinde, iş adamı Yılmaz Yerli'nin oğlu İbrahim Yerli'yi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan iki kişiden biri tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan zanlılar Ömer D. (28) ve eşi Merve D. (26), Orhangazi Adliyesine sevk edildi.

Çevik Kuvvet ekipleri, adliye ve önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Adliyedeki duruşmalar ertelendi ve söz konusu cinayetle ilgili şüpheli ve görevliler dışında başka hiç kimsenin binaya girişine izin verilmedi.İbrahim Yerli'nin adliye önüne gelen yakınları ile polis ekipleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Ömer D. tutuklandı, Merve D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


PANTALONUYLA BOĞDU

Ömer D'nin, kiraladığı araçla 28 Ocak akşamı İbrahim Yerli ile Kale mevkisine gittiğini, burada çıkan tartışma sonucu onu bıçakla yaraladığını ve bir bacağından tutarak çalılıklar arasında 20 metre sürükleyip bıraktığını, araca dönerken sesini duyması üzerine yanına giderek pantolonuyla boğduğunu söylediği öğrenildi.

Orhangazi ilçesi Kale mevkisinde, bir çobanın ihbarını değerlendiren polis ekipleri, parçalanmış erkek cesedi bulmuştu. Cesedin Orhangazili iş adamı Yılmaz Yerli'nin oğlu İbrahim Yerli'ye ait olduğu tespit edilmişti. Araştırmalar kapsamında Yılmaz Yerli'nin ortak olduğu fırında ekmek dağıtım işinde çalışan Ömer D'nin aracında kan izleri bulunmuş, ayrıca zanlıya ait bir sobadan da İbrahim Yerli'ye ait olduğu tahmin edilen yanmış bir telefon çıkmıştı. Yerli'nin kaybolduğu gün cep telefonundan babası Yılmaz Yerli'ye, "Çocuğunuz elimizde. 250 bin lira verin, çocuğunuzu alın" yazılı mesaj atıldığı da belirlenmişti. Bunun üzerine Ömer D. ve eşi Merve D, cinayet şüphesiyle polis tarafından gözaltına alınmıştı. 
Editör: TE Bilişim