Kırklareli Üniversitesi  Lüleburgaz MYO Elektronik Bölümü öğrencisi Adıyamanlı Ramazan Fırat, geçtiğimiz günlerde evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu. 

Ortaya atılan iddialar; kanları dondurmaktaydı. Aynı evi paylaştığı 4 arkadaşı tarafından defalarca bıçaklanarak hunharca öldürülen Ramazan Fırat; katliamı sonrasında, zanlılara kısa sürede ulaşıldı. 

28 Şubat günü, işkence kurbanı olan Ramazan Fırat'ın öldürülmesi ile ilgili; Mustafa Karakuş, Emrah Keleş ve adı öğrenilmeyen bir öğrenci gözaltına alınırken, ve ev arkadaşı olan diğer bir öğrencinin ise arandığı öğrenildi. 

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Elektrik bölümü 1′nci öğrencisi Ramazan Fırat'ın Adıyaman Adli Tıp' tan gelen haberlere göre, bileklerinden hunharca kesilmiş ve sırtından da defalarca bıçak darbesi aldığı öğrenildi. Konu ile ilgili olarak ev arkadaşları Kırklareli Lüleburgaz Emniyet Müdürlüğünde göz hapsindeyken ,olay yeri araştırması da 4 gün daha uzatıldı. Ramazan Fırat'ın kaldığı evin kapısında herhangi bie zorlama olmayışı da şüpheyi ev arkadaşları yönünde çekti. 
Ramazan Fırat'ın cenaze, otopsi işleminden sonra Adıyaman merkeze bağlı Bölükyayla Beldesi'nde bulunan evine getirildi. Yüzlerce kişinin karşıladığı Ramazan Fırat'ın cenazesi, evinin önüne getirilince anne ve babası sinir krizleri geçirirken, kadınlar Kürtçe ağıtlar yaktı.
Ramazan Fırat'ın Ege Üniversitesinde yaşanan Kürt- Ülkücü kurbanlarının devamı olduğu açıklansa da polis konu ile ilgili araştırmalarını dürdürmekte. 





Editör: TE Bilişim