Başarılı şarkıcı Leman Sam'ın geçtiğimiz Kurban Bayramı zamanında sosyal medya aracılığıyla yayınladığı mesajı sebebiyle "halkı kin ve düşmanlığı tahrik"ten hakkında dava açılmış ve bir yıla kadar hapsi isteniyordu. Leman Sam resmi sosyal medya hesabından attığı tweette, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor" şeklinde bir mesaj paylaşmıştı. Yetkili mahkeme ise bugün savcının takipsizlik kararını kaldırarak şarkıcı Leman Sam'ın yargılanması gerektiği yönünde karar verdi.

Sanatçı Leman Sam hakkında Kurban Bayramı'nda attığı tweet nedeniyle bir yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Leman Sam'ın kurban bayramında hayvanların kesilmesini eleştiren tweetine savcılık takipsizlik kararı verdi. Ancak şikayetçi Avukat Turgay Balaban'ın yaptığı itirazı inceleyen İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, gerekçelerin yerinde olduğunu, Sam'ın eyleminin yargılamayı gerektirdiği kanaatine vararak itirazın kabulüne karar verdi. Mahkeme, savcının verdiği takipsizlik kararının kaldırarak, Sam'ın yargılanması gerektiğini belirtti.

İtirazın kabul edilmesi üzerine Savcı Hasan Basri Zamanis tarafından hazırlanan iddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamede, "Yapılan itiraz üzerine İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ilgili takipsizlik kararının kaldırıldığı, bu nedenle şüphelinin mahkemenizce 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına iddia olunur." denildi.
Editör: TE Bilişim