Manisa Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde çıkan yangın; 301 vatandaşımızın canına mal olmuş, tüm Türkiye'nin canını yakmıştı. Soma'da 301 işçimizin yaşamını yitirdiği yangının sebebi olarak sunulan iddianame, eksiklik içerdiği için tekrardan gündeme girdi. 

Sil baştan hazırlanan iddianameye Akhisar Ağır Ceza Mahkemesine, sabah saatlerinde sunuldu. Manisa Barosu Başkanı Serhan Özbek, 8'i tutuklu 45 sanığa yüklenen suçlama ve talep edilen cezalarda bazı değişiklikler öngörüldüğünü bildirdi. Serhan  Özbek, "Bundan sonra Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi inceleyerek kabul etmesini ve dava sürecini başlatmasını bekleyeceğiz" diye konuştu. Manisa'nın Soma ilçesinde Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen yangın faciasında 301 kişi feci şekilde hayatını kaybetmişti. 

Soma'daki maden faciasından hemen sonra başlatılan adli süreçte, sunulan iddianamelerin değiştiri haberi sabah saatlerinde gündeme otururken, madenci insanlarımızın hakkı ne olacak diye de düşündürttü. Manisa Soma ilçesindeki maden faciası hakkında farklı zamanlarda gözaltına alınan kişi sayısı 36 olarak kayıtlara geçmişti. 8'i de tutuklu olarak yargılanmaktaydı. Soma faciası ile ilgili sabah sunulan iddianame sonucunda tutuklu ve gözaltı sayısında bir oynama olmayacağı da açıklandı.Soma' da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasında tutuklu 8 sanık için "olası kasıtla öldürmek"ten 301 kez 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor
Editör: TE Bilişim