Mersin Tarsus- Gaziantep yolu, hareketli saatlerini 02.00 civarı, bir tır ile kamyonetin çarpışması sonucu yaşadı. Kamyonun tırın altına girmesi ile nükseden olayda, kağıda dönen kamyonetten kurtulan olmadı. 5 kişi feci şekilde can verdi .Gökhan Dal hakimiyetindeki 01 KY 988 plakalı kamyonet aşırı hız sebebiyle içinde demir yükünün bulunduğu 78 AS 314 plakalı tıra çarptı. Mersin Tarsus çevresinden geçenlerin ekiplere haber vermesiyle, olay yerinde biten sağlık ve polis ekipleri hemen çalışmaya koyuldu. Gökhan Dal yönetimindeki kamyonet içindekiler hepbirlikte gittikleri Akçatekirdeki piknikten dönmekte idiler. 


Mersin Tarsus Gülek tüneli civarındaki olay, faciayı da beraberinde getirdi. Jandarma ve sııhat ekiplerinin Mersin Tarsus karoyulundaki kaza için verdikleri haber can yakıcı cinsten idi. Gökhan Dal hakimiyetindeki kamyonetten sağ kurtulan yoktu. 6 kişiden 5 inin olay yerinde ölmesi ve Ejder Taşpınar isimli vatandaşın da ağır yaralanması Mersin Tarsus' taki kazanın önemini göstermekteydi. Yaralı vatandaş 112 ambulans ekibiyle Adana Devlet Hastanesine kaldırıldığı ancak durumunun da çok ağır olduğu kayıtlara geçti. Hayatını kaybeden 5 kişinin cesedi ise otopsilerinin yapılması için Tarsus Devlet Hastanesine morguna kaldırıldı. Kazayı yara almadan atlatan tır sürücüsü Ali E. nin de ifadesi alınmak üzere karakola götürüldüğü belirlendi. Mersin Tarsus Gaziantep yolunun da kaza sebebiyle akışındaki duraklama yaklaşık iki saat sonra açıldı.

Kamyonet içerisinde vefat eden 3 kişinin de Tarsus Belediyesiişçisi olduğu üzerindeki kimliklerden belirlendi. Ali Duran Eker, Mustafa Eker, Mahmut Tekeli, Gökhan Dal Mersin Tarsusta hayatını kaybeden kişilerin isimleri olarak kayıda geçti .  Jandarma olay ile ilgili geniş çaplı soruşturmasını sürdürmekte. 


Editör: TE Bilişim