Meteoroloji'den gelen haberler, daha baharı yaşayamayakmıyız dedirtti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu akşamdan itibaren ülkemize Balkanlar Üzerinden girecek olan yoğun havayı açıkladı. Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgası ile, tüm yurdu etkisi altına alacak olan kar yağışı beklentisi oluştu. Özellikle de Trakya'yı etkisi altına alacak olan yoğun kar yağışı, gece saatlerinde Ege Bölgesine de yoğun fırtına ve yağmur olarak düşecek. 

Bu geceden itibaren sıcaklıkların düşmesinin sebebiyet vereceği kar yağışı,Trakya'da Kırklareli çevresinde ve Bursa'nın yüksek yerlerinde karla karışık yağmurun görülmesi bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren ise soğuk ve kar hemen hemen tüm yurdu etkisi altına alacak. İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu bölgelerinde karla karışık yağmur görülecek, sıcaklık değerleri ise hissedilir derecede düşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurt genelinde 3 ila 5 derece artacak olan sıcaklığın pazartesiden itibaren düşeceğini söyledi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirme raporuna göre yurdun kuzey kesimlerinin çok bulutlu, Trakyave çevre ilçelerin ilçelerinin yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği belirtiliyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurt genelinde hava sıcaklığının 3 ila 8 derece artmasının beklendiğini bildirdi.

Yoğun yağış dalgasının akşam saatlerinde Ege Bölgesine girecek olması ile Meteoroloji duyuru anonslarını, oluşabilecek felaketleri önlemek amaçlı bildiriyor. Buzlanma ve sise karşı, oluşabilecek aksaklıklar ve ulaşımda problem olmaması için, şimşek çarpmaları ve çatı uçmalarına karşı da Meteoroloji devamlı kendini güncelliyor.



Editör: TE Bilişim