Osman BEKLEYEN/VAN, () - VAN'ın Gürpınar İlçesi Kırkgeçit Mahallesi'nde 29 Ekim günü evinin önünde oynarken ortadan kaybolan ve 7 gündür her yerde aranan 4 yaşındaki Nehir Aslan'a henüz ulaşılamadı. Ekipler, bugün, daha önce aradıkları bölgeleri yeniden detaylı bir şekilde inceledi. Valilik tarafından oluşturulan uzman ekip de bugünden itibaren farklı yöntemlerle çalışma yapacak. Özellikle Nehir'in kaçırılma ihtimali üzerinde durulacağı belirtilirken, uzman ekibin Nehir'in izine ulaşmak için izleyeceği çalışmalar gizlilik içinde yürütülecek.
29 Ekim çarşamba akşamı, Gürpınar İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi'nde evinin önünde oyun oynarken ortadan kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın izine hala rastlanmadı. 6 gündür mahalle ve çevresinde arama yapan askerler ile AFAD, UMKE ekipleri ve korucular, bugün sabahın erken saatlerinde yeniden çalışmalara başladı. İskender Dağları bölgesine giden ekipler soğuk havaya rağmen zirvelere çıkarak her kayanın altını didik didik aradı. Ancak yapılan aramalar yine sonuç vermedi. Bu arada arama çalışmalarına katılan AFAD ekibinin sorumlusu Sadi Ekin, kar yağışının izleri kaybettiğini, aramaların zor şartlarda yürütüldüğünü söyledi.
UZMAN EKİPLER ÇALIŞMALARINI GİZLİLİK İÇİNDE YÜRÜTECEK
Arama çalışmalarının 7'nci gününde de Nehir'e ait bir ipucu bulunmazken, aramaların cuma gününe kadar devam edeceği belirtildi.
Öte yandan Valilik tarafından oluşturulan uzman ekip, bugünden itibaren farklı yöntemlerle çalışma yapacak. Özellikle Nehir'in kaçırılma ihtimali üzerinde durulacağı belirtilirken, uzman ekiplerin Nehir'in izine ulaşmak için izleyeceği çalışmalar gizlilik içinde yürütülecek.
Bu arada  İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı ekibi, Aslan Ailesi'ne ait evde incelemelerde bulundu. Minik Nehir'in olaydan kısa süre sonra bulunan ayakkabıları ve evdeki kıyafetlerinden örnekler alındı. Bu örnekler şu ana kadar elde edilen bulgularla karşılaştırılacak.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha