Baharın müjdecisi, Newroz Suriye sınırında başladı. Baharın gelişini kutlamak olarak bilinen Newroz, Suriye sınırında ateş yakılarak ve tertip edilen eğlencelerle kutlanmaya başlandı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Newroz kutlamalarına ilişki açıklamada bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Kürt halkı bugün siyasi iktidarın lütfuna mecbur değil, buna mahkum değildir” dedi.
Yüksekdağ, partisinin Suruç ilçesinde düzenlediği nevruz kutlamasında, Kobani’nin (Ayn el Arap) kurtuluşunun dünyaya örnek olduğunu söyledi.
Çatışmalar boyunca Kobani’ye destek verenlere teşekkür eden Yüksekdağ, bundan sonra da kentin inşasında herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.
Kobani ile Suruç arasında artık bir sınır kalmadığını aktaran Yüksekdağ, şöyle konuştu:

“Artık o sınırınız, sizin sadece yapay haritalar üzerinden oluşturduğunuz ders kitaplarınızda var. Bu sınırın hiçbir hükmü kalmadı. Dünya halkları, Kobani zaferiyle kafeslerini parçalayacak ve bu direnişinin açtığı kapıdan yeni bir geleceğe yol alacaktır. Kazanmaya daha yeni başladık. Kobani, bizim zafer halkamızın ilkidir.” şeklinde konuştu.
Yüksekdağ, “Kürt sorunu yoktur” diyerek halkların özgürlük mücadelesinin görmezden gelindiğini savundu.
Kürt sorununun, AK Parti iktidarının problemi olduğunu ileri süren Yüksekdağ, “Biz zaten, ‘bizim Kürt sorunumuz var’ demiyoruz. Kürt halkı; direnişi, mücadelesi, onurlu duruşu, dişi ve tırnağıyla kazanmıştır. Kürt halkı bugün siyasi iktidarın lütfuna mecbur değil, buna mahkum değildir” ifadelerini kullandı.
Demokratik Birlik Partisi’nin Kobani’deki üst düzey yöneticilerinden Enver Müslim de kendilerine destek verenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından müzik eşliğinde halay çekildi.
 
Editör: TE Bilişim