Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda cemaate ait öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerden buraları terketmesini ve devletin öğrenci yurtlarına yerleşmelerini istemişti.

Konuşmasında "Bunların yurtlarında evlerinde kalan öğrencilere sesleniyorum bütün kredi yurtlar kurumlarının yurtlarında boşluklar tespit edildi. Sizleri oraya alabiliriz. Hemen Milli Eğitim'e, Gençlik Spor Bakanlığı'na müracaat edin. Eğer kredi yurtlarda yer yoksa sizi otellerde ağırlayacağız. Devletin kurumlarında ağırlayacağız." sözü veren Erdoğan konuşmasını "Bunların zulmüne sizi asla muhatap etmeyeceğiz." diyerek tamamlamıştı.

Ancak bu açıklamadan sonra yıkılma tehlikesi taşıyan yüzlerce yurt binası, burs diye lanse edilen devlet yardımının büyük kısmının aslında faizli borç olması, yurtlardaki lokanta kantin işletmeleri üzerinden yandaşlara aktarılan milyonlarca lira, 3 kişilik bazalı diye reklamı yapılan ancak gerçekte 10 veya 12 kişilik ranzalı odaları olan yurtlar ve yurt kiralamaları üzerinden yandaşlara yapılan kıyaklar medyada yer almıştı.

YIKILACAK HARABE FABRİKA YURT YAPILDI

İstanbul Anadolu yakasındaki tek erkek yurdunun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılmasının ardından yeni yurt arayışına giren Gençlik ve Spor Bakanlığı Çekmeköydeki eski bir fabrika binasını öğrenci yurdu olarak kiraladı.

AKP'Lİ İŞADAMINA KIYAK ÜSTÜNE KIYAK

Bina ilk başta 1500 kişilik düşünüldüğü halde, AKP’ye yakınlığıyla bilinen bina sahibi İlker Bölükbaşı’nın Ankara ziyaretinden sonra bu sayı kendisine ödenecek olan kirayı artırmak amacıyla kapasitenin çok üstüne çıkılarak 2500 kişiye çıkarıldı. Bununla da yetinilmedi ve AKP'li işadamına tam 15 yıl kira garantisi verildi.

Öte yandan kiralanan harabeye dönmüş fabrikanın üniversitelere uzak olduğu ve otobüslerin dahi gitmediği öğrenildi.

Yaşanan bu skandalla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta dillendirdiği "5 yıldızlı otel konforunda yurtlar” modelinin yerini "5 yıldızlı fabrika yurtlar modeli" almış oldu.  
Editör: TE Bilişim