Samsun Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürlüğü’nün bu hafta için yaptığı soğuk ve kar yağışlı hava uyarısının ardınSamsun İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu'nda alınan karar gereğince olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime il genelinde 2 gün ara verildi.

Kurul toplantısı Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi 19 Mayıs Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Kurul tarafından alınan karar üzerine yapılan açıklama şöyle: "Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nün Samsun için yapmış olduğu meteorolojik analiz sonunda yoğun kar yağışı olacağı tahmin edildiğinden, durum değerlendirmesi yapmak ve alınacak tedbirleri görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, 17.02.2015 Salı ve 18.02.2015 Çarşamba günleri il genelinde taşımalı eğitime ara verilmesi kararı alınmıştırdan kentteki taşımalı eğitim veren okullarda eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, olumsuz geçmesi beklenen hava koşulları nedeniyle tüm il genelinde resmi taşımalı eğitime 17- 18 Şubat tarihlerinde iki gün süreyle ara verildiği belirtildi. 
Editör: TE Bilişim