Ordu Altınordu İlçesi’nde kız öğrenci yurduna ait jeneratörün kablosunda çıkan yangın öğrencileri olduğu gibi tüm Altınordu sakinlerinde paniğe sebep oldu. Yurtta kalan 174 kız öğrenci kısa sürede yurttan tahliye edilerek konaklamak üzere polis araçlarıyla kentteki başka yurtlara yerleştirildi. 

Ordu' da vuku bulan yangın , gece saatlerinde Altınordu İlçesi’ne bağlı Akyazı Mahallesi’ndeki Yüksek Öğretim ve Kredi Yurtlar Kurumu Ordu Yurt Müdürlüğü D Blok Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana geldi. 174 kız öğrencinin kaldığı yurdun jeneratör kablosunda yangın çıktığı iddia edildi.

İtfaiye ekipleri tarafından yangın büyümeden söndürülürken kız öğrenciler de kısa sürede yurttan tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışması esnasında bir süre dışarıda bekleyen öğrencilerden bazıları gözyaşlarını tutamadı. Paniğe kapılıp korkan öğrencileri polis ve sağlık görevlileri sakinleştirmeye çalıştı. Bazı öğrencilerde yurttan aldıkları battaniyelere sarılarak dışarıda soğuk havadan korunmaya çalıştı. Kız öğrenciler gece konaklamak üzere daha sonra polis araçlarıyla kentteki diğer kız öğrenci yurtlarına yerleştirildi. Yangınınla ilgili soruşturma başlatıldı.




Editör: TE Bilişim