Yürekleri yangın yerine çeviren olay Zonguldak'ta yaşanmıştı. Zonguldak' ta yaşayan baba pat pat denilen aracı ile fındık tarlasına evladının yanına gitti. Tarlaya vardığı an çocuğuun köpekleri fındık tarlasında bağlamadığını gören adam küplere bindi. O sinirle telefona sarılan adam eşini aradı ve kavgaya tutuştu. Ardından eşinin bulunduğu baba evine elinde av tüfeği ile giden adam kapıyı çaldı ve karşısına öz evladının çıkması ile öfkesi insanlığının önüne geçerek evlat katili oldu. Bugün yapılan duruşmada ise babanın savunması akıllara bir kez daha durgunluk getirdi. Baba, oruçlu olduğu için öfkesine, sinirine hakim olamayıp öz evladını öldürdüğünü ileri sürdü.

İHA'dan alınan bilgiler göre; Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 25 Temmuz 2014 tarihinde sözünü dinlemediği gerekçesiyle 20 yaşındaki oğlunu öldüren şahsın yargılanma süreci devam ediyor.
Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada alt soya karşı kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Hüseyin K. hakim karşısına çıktı.
Sabah erken saatlerde tutuklu bulunduğu Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Zonguldak Adliyesi’ne getirilen sanık Hüseyin K. mahkeme heyetine ifadesini yazılı olarak sunmak istediğini bildirdi. Mahkeme başkanı, sanığın yazılı ifadesini kabul ederek olayı bir de sözlü olarak anlatmasını istedi. Gözyaşları içerisinde olay günü yaşananları anlatan Sanık Hüseyin K. verdiği ifadesinde, “İlk olarak eşime telefon ederek köpekler yok dedim. Harun nerede Harun’a söyle köpekleri çıkarsın dedim. Eşim telefonu suratıma kapattı, zaten aramızda geçimsizlik vardı. Sonra ben köye gittim. Köye gittiğimde tarlaya domuzlar saldırmıştı. Harun köpekleri bağlamadığı için domuzlar tarladaki fındıklarımıza zarar vermişlerdi. Oğlumun daha 1 hafta önce evini yapmıştım. Bu nedenle ondan da bana yardım etmesini bekliyordum. Bu nedenle oğlumun sözümü dinlemeyip köpekleri bağlamamasına çok sinirlendim. Oruçlu da olduğum için zaten sinirlerim gergindi. Daha sonra eve gittim, gelinimi gördüm Harun nerede diye sordum. Hala köpeklerin hazır olmadığını görünce daha da sinirlendim. Oğlumun yanına gittim, merdivenlerde karşılaştık. Oğlum neden köpekleri bağlamadın dedim. O da bana başlatma tarlana, köpeklerine diyerek boğazımı sıktı ve küfürler etti. Ben de ona vermek için yanımda götürdüğüm tüfeğimle ateş ettim. Çok pişmanım 20 yaşındaki fidanımı kaybettim. Adalete sığınıyorum. Eğer köpekleri hazırlamış olsaydılar böyle olmazdı” dedi.


ESKİ İFADELERİYLE YENİ İFADELERİ TUTMADI

Oğlunu öldürmekten müebbet hapis istemiyle yargılanan Hüseyin K.’nin ifadesini dinleyen mahkeme heyeti, ilk verdiği ifadelerle şimdi verdiği ifadelerin tutmadığını hatırlattı.
Mahkeme başkanı sanığın eski ifadelerinde gelinine “Her şeye hazırım. Çocukları dışarı çıkar korkmasınlar. Bunlar beni bitirdi” dediğini hatırlattı. Bunun üzerine sanık Hüseyin K. “Olaydan sonra verdiğim ifadelerde olayın şokundaydım. Oğlumu öldürdüm kolay değil” dedi.
Oğlunu öldürmek suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanan Hüseyin K.’nin avukatı maktulün babasına küfür ederek boğazını sıkmasıyla sanığı sinirlendirdiğini ifade ederek, tahrik hükümlerinden faydalanmasını istedi.
Savcı ise mahkeme heyetine sunduğu mütalaasında sanığın alt soyu kasten öldürmek suçundan cezalandırılmasını, hakkında ileri güvenlik tedbirleri alınarak kaçma şüphesine karşı tutukluluk halinin devam edilmesi yönünde karar verilmesini talep etti.
Dava 1 Nisan 2014 tarihine ertelenirken, sanığın kaçma şüphesi olduğu için tutukluluk halinin devamına karar verildi.
OLAY
Olay, 25 Temmuz 2014’te Zonguldak’ın Alaplı ilçesinin Hacıhasanlar köyü Güney Mahallesi’nde meydana geldi. İddialara göre, baba Hüseyin K. ve oğlu Harun K. (20) fındık bahçesinde domuz beklemek için bek yerine gitti. Kısa süre sonra bek yerinden ayrılan oğlu Harun’u köpek getirmesi için cep telefonundan arayan ve ulaşamayan baba Hüseyin K., fındık bahçesinden ayrılarak eve geldi. Burada oğlu ile tartışmaya başlayan Hüseyin K. cinnet getirerek 20 yaşındaki oğlu Harun’u av tüfeği ile vurdu. Ağır yaralanan genç için olay yerine çağrılan sağlık görevlileri ilk müdahalenin ardından, Harun K.’yi Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan genç yaşama tutunamayarak hayatını kaybetti. Baba Hüseyin K. ise Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Editör: TE Bilişim