Ağrı Patnos'ta PKK yandaşı bir terörist yakalanması ile jandarma ekipleri harekete geçti. Ağrı' da yakalanan PKK' lının  ardından bölge de tahkikat başlatan jandarmanın planlarında, diğer yandaşlara ulaşmak. 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamalar; Önemli bir olay olarak belirttiği PKK terör örgütüne ait bir bireyin yakalanması ve Şırnak' ta terör örgütüne ait çok sayıda muhimmat yakalanması da gündeme oturdu. Şırnak'ın Cizre ilçesinde icra edilen yol güvenlik ve denetim devriyesinde, bir minibüste yapılan aramada; bir tane makineli tabanca, dört tane tabanca, beş tane tabanca şarjörü, dört tane tabanca fişeği, 54 tane fünye, iki metre saniyeli fitil ele geçirildi. Olayla ilgili dört şüpheli gözaltına alındı.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Cizre ilçesi Kocapınar-Kayaköy yol güzergahında yapılan yol arama ve kontrol faaliyeti sonucunda, 4 adet 7,65 milimetre tabanca, 3 adet MAP marka, 1 adet LAMA marka, 1 adet 9 milimetre Beretta marka makineli tabanca ve bu tabancalara ait 5 adet tabanca şarjörü, 4 adet 7,65 milimetre tabanca fişeği, 54 adet fünye ve fitil ele geçirildiği belirtildi.


Editör: TE Bilişim