Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Allerji-İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işıl Berat Barlan (57), yaşamını yitirdi. Ünlü profesörün cansız bedeni geçen salı günü Üsküdar sahilinde bulundu.  Ancak polis kayıtlarına göre Sedat Simavi Ödülü sahibi Prof. Berlan'ı ölüme götüren olaylar zinciri 'film senaryolarını' aratmadı. Berlan'ın cesedinin sahilde bulunmasıyla sonuçlanan ve geçen pazartesi günü başlayan 'tuhaf' olaylar saat saat şöyle yaşandı:


SAAT 20.30

Kuzguncuk, Nacak Sokak’ta oturan iki çocuk annesi Prof. Dr. Işıl Berat Barlan, ilaç almak için otomobiliyle evinden ayrıldı. 

Bir süre nöbetçi eczane aradıktan sonra Kuzguncuk İlköğretim Okulu yanında kontrolü kaybedip, aracıyla karşı binanın duvarına çarptı. 

Gürültü üzerine dışarı çıkan Okul Müdürü Süleyman Tutak ile okul görevlisi Nuri Yalçın yardım etmek için yanına gittiği sırada Barlan sendeleyerek otomobilinden indi.

Yardım taleplerini geri çeviren Barlan, "Gitmem gerekiyor" dedikten sonra sırt çantasını da alarak olay yerinden uzaklaştı. 

SAAT 22.00 SIRALARI

Prof. Barlan'ın kaza yerinde bıraktığı otomobili olay yerine gelen polis tarafından çekiciyle otoparka çekildi.

SAAT 22.30 SIRALARI

 Beyaz bir araçla birlikte üç erkek kaza yerine geldi. Biri beyaz tişörtlü üç kişi Barlan'ın aracını dikkatli şekilde inceledi. İçlerinden biri "Götürmüş" dedi. Yanlarına gelen okul müdürünü fark edince araçlarına binip uzaklaştılar. 

14 NİSAN SABAH 06.00

Üsküdar İskelesi karşısında denizde ceset olduğu ihbarı üzerine deniz polisi, suyun üzerinde yüzüstü duran kadın cesedini kıyıya çıkardı. Cesedin üzerinde kimlik bulunamadı. Ekipler yalnızca bir saat ve altın yüzük tespit etti.

SAAT 21.30

 Prof. Barlan'ın ayrı yaşayan eşi Dr. Mehmet Metin Barlan, Doğancılar Şehit Tuncer Mustafaoğlu Polis Merkezi’ne başvurarak eşinin kayıp olduğunu bildirdi. Dr. Metin Barlan, karakoldaki ifadesinde eşinin işe gitmediğini arkadaşlarından öğrendiğini belirterek, “Psikolojik rahatsızlığı yok, mutlaka çevresine haber verirdi” dedi. 

Aynı saatlerde Marmara Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Elif Aydıner de iş arkadaşının hayatından endişe ettiğini bildirdi.

Işıl Barlan'ın cesedini ise Adli Tıp Kurumu’na giden kardeşi Fazlı Bilgin Şenel teşhis etti.

O SIRT ÇANTASINDA NE VARDI?

Polis ekipleri, Prof. Barlan’ın kaza yerinden deniz kıyısına yürüdüğünü belirledi ancak sonrasında yaşanan gelişmeler sis perdesini daha da büyüttü. Profesörün deniz kıyısında rahatsızlandığı ve kazanın etkisiyle baygınlık geçirip denize düşmüş ya da denize itilmiş olabileceği ihtimallerini değerlendiren ekipler, kayıp çantayı bulabilmek için hem denizde hem karada araştırma başlattı. 

O ÜÇ KİŞİ KİM, NİYE BARLAN'IN ARACINI İNCELEYİP 'GÖTÜRMÜŞ' DEDİLER?

Kazadan sonra olay yerine beyaz renkli bir araçla gelen üç erkeğin, Prof. Barlan’ın aracının arka koltuğuna bakıp "Götürmüş" dedikleri şeklindeki ifadeler ise olayın boyutunu değiştirdi.

'ÜÇ KİŞİNİN ÇOK ŞÜPHELİ HALLERİ VARDI'

Kaza sonrası Kuzguncuk İlkokulu Müdürü Süleyman Tutak'ın polis tarafından alınan ifadesi de kafaları iyice karıştırdı. Tutak şunları söyledi: 

Aracın hava yastıkları patlamıştı. Şaşkın ve heyecanlıydı. Sonra ‘Aracı çıkarması geç olur’ dedi. Sırt çantasını alıp yürüyerek uzaklaştı. 2 saat sonra beyaz bir araç geldi. Biri beyaz tişörtlü üç kişi indi. Yüzlerini seçemedim. Aracı dikkatli şekilde incelediler. Yanlarına gittim. ‘Götürmüş’ dediklerini duydum. Beni görünce araçlarına binip uzaklaştılar. Çok şüpheli halleri vardı.

GÜVENLİK KAMERALARINA İNCELEME

Tanıkların ifadeleri üzerine polis çok yönlü araştırma başlattı. Bölgedeki tüm güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı. Barlan’ın cenazesi dün görev yaptığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Törende Barlan'ın acılı ailesi ayakta durmakta zorlanırken cenaze alkışlarla Karacaahmet Şakirin Camisi’ne uğurlandı. Cenaze, burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

 

Editör: TE Bilişim