Sakarya Sapanca'da su ürünlerinin işlendiği füme balık imalatı yapılan ve Murat Albaş'a ait olan tesiste, akşam saatlerinde vuku bulan yangın, büyük maddi kayıplara yol açtı. Kısa sürede büyüyen bu yangın, tüm imalathaneyi ve binayı  sardı. 

Alınan haberlere göre Sakarya Sapanca Kırkpınar Mahallesinde işleyen Balık imalatçısında çıkan yangının sebebi henüz belirlenememişken; maddi kayıp karşısında işletmecisi Murat Albaş ise yanan tesisine sadece baktı kaldı.  Çok büyük mevlada kayıba yol açan Sapanca'daki bu yangında tek sevindirici yön, ölen ya da yaralananın olmamasıydı.  Olay yerine henüz gelen polis ekiplerinin yangın sebebi üzerinde yaptığı çalışmalar devam ediyor iken, ilk bilgiler ise Sapanca'daki yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağından sebep olma ihtimali. Sakarya Sapanca'daki su ürünleri işleme tesisindeki yangını görenlerin hemen itfaiyeye haber vermesinin ardından gelen çok sayıda ekip, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor iken geçen uzunca vakitten sonra da sebebi konusunda araştırmalarını yaptı. 

Sapanca'da füme balık işleme imalatının işletmecisi Murat Albaş, yangının ne sebepten çıktığını bilmediklerini, gercekleşen inceleme sonrasında belirgin olacağını ortaya koyarak , maddi kaybın 5 yüz bin liranın üzerinde olduğunu belirtti .
Editör: TE Bilişim