Türkiye'nin batı kesimleri güneşli ve sıcak havayla baharı doyasıya yaşarken, Ardahan'ın Posof ilçesinde Nisan ayının başında kar yağmaya başladı. Sürpriz kar görenleri hayrete düşürdü.

Bodrum İlçesi’nde 2 haftadan bu yana devam eden soğuk ve yağışlı hava bu sabahtan itibaren yerini güneşli ve sıcak havaya bıraktı. 20 derece hava ve 18 derece deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü Bodrum’da öğle saatlerinde güneşi görenler sahillerdeki kafeteryalara akın etti, bol bol güneşlendi, denize girdi.


MAYOSUNU UNUTAN PİŞMAN OLDU

Denize giremeyen bazı yerli turistler ayakkabılarını çıkartıp paçalarını sıvayarak denizde yürüyüş yaptı. Kimileri deniz içerisine sandalye koyup güneşlenirken sıcak hava mayosunu getirmeyenleri pişman etti. Sahillerdeki kafeteryalarda anneler de küçük bebeklerinin sıcak ve güneşli havadan yararlanmasını sağladı. Bodrum’un hafta başından itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girileceği belirtildi.


NİSAN'DA KAR SÜRPRİZİ

Ardahan'ın Posof ilçesinde Nisan ayında kar sürprizi yaşandı. Kar, yeni açmaya başlayan çiçek ve yeşilliklerin üzerine beyaza büründürdü. Posof’ta kar yağışı ve tipi aralıklı devam ederken komşu ülke Gürcistan’da da durum aynı oldu. Ahıska bölgesinde ekili tarlalar yeşerdi ama o yeşillikler kar altında kaldı.
Editör: TE Bilişim