Konya'da dün düşen F4 uçağında bulunan şehitlere bugün son görev yerine getirildi. Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı ve Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış için asıl görev yerleri olan Eskişehir'de büyük bir merasim düzenlendi. Şehitlerin aile ve akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Cenazede ise öyle bir kare vardı ki yüreklerin dağlanmaması elde olmadı. Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın İngilizce öğretmeni olan eşi Sena Tanış, eşinin tabutu başında dakikalar boyu bekledi. Gözünden süzülen yaşlar bir yana yüreği kan ağlayan şehit eşi gözünü bir saniye bile kırpmadan eşinin fotoğrafına baktı. Şehit Mustafa Tanış'ın 10 aylık birde kızı vardı...Şehit pilotlar Kurmay Yüzbaşılar 34 yaşındaki Mustafa Tanış ve 33 yaşındaki Mustafa Delikanlı’nın cenazeleri dün gece askeri uçakla Konya’dan Eskişehir’e getirildi. Şehit pilotlar için bu sabah görev yaptıkları Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanlığı’na bağlı 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda askeri tören düzenlendi.

Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kuvvet Komutanları, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Mustafa Tanış’ın eşi Sena Tanış, babası Hayri Tanış, annesi Yurdagül Tanış katılırken, bekar olan şehit Mustafa Delikanlı’nın babası Mehmet Delikanlı ve annesi Müyesser Delikanlı yakınları ile sivil ve askeri erkan katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel şehitlerin yakınların yanına giderek tek tek başsağlığı diledi. Şehit pilotların Türk Bayrağına sarılı tabutları cenaze araçlarından indirilerek askerlerin omzunda tören alanına getirildi.

EŞİNİN RESMİNE DAKİKALARCA BAKTI

Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın İngilizce öğretmeni olan eşi Sena Tanış, önce eşinin fotoğrafına sarıldı, ardından tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sena Tanış uzun sürere eşinin tabutunun yanından ayrılmadı. Tanış’ın anne ve babası ile şehit Mustafa Delikanlı’nın yakınları da tabutların yanına gelip gözyaşı döktü.

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından 1’inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Akçınar yaptığı konuşmada "Bugün iki Mustafa’mızı vatan semalarımızdan vatan topraklarına uğurlamak için buradayız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından şehitler için dua okundu. Duanın ardından şehitlerin cenazeleri askerleri omzunda tören yerinde bekleyen iki C-130 tipi askeri uçağa götürüldü. Şehitlerin yakınları da aynı uçağa bindirildi. En son uçağa ise şehit Mustafa Tanış’ın eşi, anne ve babasıyla 10 aylık kızı Berna da bir yakının kucağında bindi. Berna’nın tören süresince üşümemesi için bir araçta bekletildi.

Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın cenazesi Ankara’ya, şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın ise cenazesi toprağa verilmek üzere askeri uçaklarla İstanbul’a götürüldü.

Eskişehir’den dün sabah saat 08.58’de havalanan F-4E 2020 tipi savaş uçağı, saat 09.50’de Konya’da düşmüş, uçağın pilotları 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı 112’inci Filo’da görevli Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ile 111’inci Filo’da görevli Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı şehit düşmüştü.
Editör: TE Bilişim