Geçtiğimiz cumartesi günü içerisinde 4 öğrenci arkadaşın bulundu vesayet duran tıra arkadan vurmuş ve gençlerden 3' ü hayatıunı kaybetmişti. Bugün ise bu yüreklere yangın olup düşen kazaya ilişkin ilk açıklama yapıldı. Şile Otobanı Çekmeköy Taşdelen Mevkii’nde meydana gelen kaza sonucunda bugün duran TIR'ın şoförü tutuklanarak cezaevine gönderildi. TIR şoförünün savcılık tarafından mahkemeye gönderildikten sonra tutuklanmasının sebebi ise “Taksirle aniden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına ne sebepten olmak” oldu. 

Geçen cumartesi günü meydana gelen kazada, park halindeki TIR’a arkadan çarptığı öne sürülen lüks vasıtanın içindeki 4 üniversite öğrencisinden vasıta şöförü Oğulcan Satılmış (22), Berkay Orcan (20) ve Berra Özel (20) olay yerinde yaşamını kaybetmiş, Berca Bezzaz (20) ise ağır yaralı olarak Ümraniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.
Kazayla ilgili başlatılan tahkikat çerçevesinde , TIR şoförü dün akşam saatlerinde Kartal’daki Türkiye Adalet Sarayı’na çıkarıldı. Savcılıkta ifadesi alınan şoför, “Taksirle aniden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına ne sebepten olmak” suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. TIR şoförü tutuklanarak tutukluevine (cezaevi) gönderildi.
Editör: TE Bilişim