Mehmet Selim YALÇIN/ SİLOPİ (Şırnak), ()-ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan okuma yazma kurslarına kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Bazı kadınlar kurslara çocukları ile birlikte katılıyor.
Silopi Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ilçe merkezi ve köylerde açılan 6 okuma-yazma kursuna, 108 kursiyer kadın katılırken, kurslara bazı kadınların çocuklarıyla geldiği görülüyor. Çocuğu ile birlikte kursa katılan Hanife Değer, okuma-yazma bilmediği için hastaneye gittiği zaman büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, "Hastaneye gidiyorum. Hangi doktora gitmem gerektiğini bilemiyorum. Okumayı, yazmayı öğrenmek için geldim. Çocuğumu da beraberimde getirmek zorunda kalıyorum. Kurstan memnunum. Eğer okuma-yazma öğrenebilirsem hangi doktora gitmem gerektiğini bileceğim artık" dedi.
Irak vatandaşı olan kursiyerlerden Heliz Demir ise alışveriş sırasında sıkıntı yaşadığını ifade ederek, "Marketlerde alışveriş yaptığım zaman, okuma-yazmam olmadığı için sıkıntı yaşıyorum. Okuma yazmayı öğrenmeyi çok istiyorum. Bu kurstan çok memnunum. Bu imkanı bize sağlayanlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Bostancı İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Cansu Bayer ise, "Halk eğitime okuma yazma öğrenmek isteyenlerin başvuru yaptığını öğrendim. Bu insanlara yardımcı olmak için buraya gelmeye karar verdim. Yaşları büyük olmasına rağmen çocuklar ile birlikte katılanlar var. Okuma yazma kursuna katılım ise çok iyi" ifadelerini kullandı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Bilen ise, 2013-2014 sezonunda 41 okuma-yazma kursu açtıklarını belirterek, "Bu yıl açtığımız 41 okuma yazma kurslarında toplamda 551 öğrencimize okur yazarlık belgeleri verildi. 2014-2015 sezonunda ise açılan kurs sayımız 6’dır. 108 kursiyerimiz kurslarımızda öğrenim görüyor. Okuma yazma kurslarımıza genelde kadınlar ilgi gösteriyor. Katılan kursiyerlerimiz okuma-yazmayı öğrenmek için büyük bir heves içerisindeler. Okuma yazma öğrenme isteklerini sorduğumuz zaman, genellikle resmi kurum gibi yerlerde sıkıntı çektiklerini, bu sıkıntıyı aşabilmek için okuma-yazmayı öğrenmek istediklerini söylüyorlar" dedi.


FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha