ÖSYM'den üniversite adaylarını ilgilendirecek şok haber! Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi tarafından bugün ilgili adayları alakadar eden bir duyuru yapıldı. Bu duyuru kapsamında, güvenlik sebebi ile bazı öğrencilerin sınav yerleri değişti. Sınav yerlerinin değiştirilmesi talebinde bulunan öğrencilere ÖSYM'den yanıt gecikmedi. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Şırnak'ın Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinden yaklaşık 4 bin öğrencinin sınav yerleri değiştirildi. Sınava giriş yerleri değiştirilen öğrencilerin sınav giriş merkez ilçeleri daha güvenli olduğu gerekçesi ile Cudi ve Gabar dağlarının eteklerine alındı. Adaylar bu değişiklik sonrası derin bir oh çektiler. DHA'nın haberine göre; Cizre ilçe merkezi yerine Şırnak'ın belde ve köylerinde sınava girecek olan öğrenciler, bazı köylerin şehir merkezine çok uzak ve ulaşım sıkıntısı olduğunu dile getirdi. Bu öğrenciler kış koşullarında sınav yapılacak yerlere nasıl ulaşacaklarını düşündüklerine söyledi.

Eğitim - Sen İdil Şube Başkanı İdris Kartal da ÖSYM'nin aldığı kararı eleştirerek, Cizre'de sağlanamayan güvenliğin Cudi ve Gabar'daki köylerde nasıl sağlanacağını sordu. İdris Kartal, "Öğrencilerimizin bu durumdan dolayı psikolojileri bozuldu.
Devletin onları cezalandırdığını düşünüyorlar. Sınavın olacağı gün 100 kilometre uzaklıktaki köye nasıl ulaşacaklar? Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimiz var, bunlar nasıl gidecek sınav olacak yerlere. Devlet 100 bin kişinin yaşadığı ve binlerce kolluk kuvvetinin olduğu Cizre'de sınav için güvenlik alamıyorsa, Cudi'nin ve Gabar'ın en tepesinde bulunan köylerde nasıl önlem alacak çok merak ediyoruz?" dedi.
Editör: TE Bilişim