DHA'nın haberine göre

 Kaza, saat 20.00 sıralarında Karşıyaka Mahallesi'ndeki Kızılırmak Köprüsü yakınlarında bulunan hemzemin geçitte meydana geldi. Malatya'dan Başkent Ankara'ya giden 51123 sefer sayılı 4 Eylül Mavi Treni hemzemin geçide geldiği sırada, raylardan geçmek isteyen 15 yaşındaki Kadir Dökmetaş yönetimindeki 35 AU 9672 plakalı motosiklete çarptı.

Çarpmanın etksiyle sürücü Dökmetaş ile motosiklet üzerinde bulunan arkadaşı 15 yaşındaki Samet Yılmaz hadise yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrası şimendifer makinistleri 48 yaşındaki Servet Varol ile 46 yaşındaki Abdullah Öniz polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Tren yaklaşık 1 saat bekletildikten sonra diğer makinistlerin gelmesiyle Başkent Ankara'ya hareket etti. Polis ekipleri ve savcının hadise yerinde yaptığı incelemenin ardından Dökmetaş ve Yılmaz'ın cesetleri otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayı duyarak hadise yerine gelen çocukların yakınları sinir krizi geçirdi.

Kazada ölen Dökmetaş'ın geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sistesi facebokta, motosikleti ile çektirdiği resimin üzerine 'Hayat bana hiç yeşil fer yakmadı, problem değil ben zaten hiç kırmızıda durmadım' ifadelerini yazarak paylaşımda bulunduğu görüldü. Bu arada Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Tarihi Kesik Köprü'de yapılan tadilat nedeniyle yaklaşık 1 sene evvel hemzemin geçidin bulunduğu yol vasıta trafiğine kapatılmıştı.
Editör: TE Bilişim