Sivas'ta tren yolunda ilerlemekte olan trenin çarptığı motorsikletteki 2 kişi feci şekilde ezilerek can verdi. Malatya - Ankara seferini tamamlamak için yola çıkmış olan 51123 sefer sayılı 4 Eylül MAVİ TREN, Karşıyaka mahallesi yakınlarındaki köprüden geçmek üzere iken, o sıralarda hızını alamayıp duramayan 35 AU 9672 plakalı motorsikleti feci şekilde altına aldı. Sivas'ı olduğu gibi tüm Türkiye'yi sarsan bu kaza, herkesi derinden yaraladı. 

Sivas'ta trenin motorsikleti altına alması ile çevreye savrulan Kadir Dökmetaş (15) ve Samet Yılmaz olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Kadir Dökmetaş ve arkadaşının 15 yaşında bir öğrenci olduğu belirlenince, acı bir kat daha arttı.  Kaza sonrası tren makinistleri 48 yaşındaki Servet Varol ile 46 yaşındaki Abdullah Öniz polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Tren yaklaşık 1 saat bekletildikten sonra başka makinistlerin gelmesiyle Ankara'ya hareket etti. 

Sivas'taki olayın haber verilmesi üzerine kaza yerine gelen ekiplerin ve savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardındanKadir Dökmetaş ve Samet Yılmaz'ın cesetleri otopsi yapılmak üzere Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayı duyarak olay yerine gelen çocukların yakınları sinir krizi geçirdi. Alınan bilgiye göre bozuk olan motorsikletlerinin tamirini yaptıran iki arkadaş, evlerine dönmek üzere yola çıkmışlardı. 

Sivas'taki bu hemzemin geçitin bir yıldır tamamlanamayan tadilatı nedeniyle, trafiğe kapalı olduğu ve ölen iki arkadaşın da bu kuralı ihlal ettiği belirlendi. 

Kazada ölen Kadir Dökmetaş'ın geçtiğimiz günlerde FACEBOOK hesabından paylaştığı yazı sanki ölüm geliyor cinsindendi, 'Hayat bana hiç yeşil ışık yakmadı, sorun değil ben zaten hiç kırmızıda durmadım' ifadelerini yazarak paylaşımda bulunduğu görüldü. Polislerin Sivas Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Tarihi Kesik Köprü'deki tren kazası ile ilgili çalışmaları devam ediyor.
Editör: TE Bilişim