ASKERİ ARAÇLAR İLE ULAŞIM SAĞLANIYOR
Edirne’de taşkın riski nedeniyle tatil edilen Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencileri askeri araçlarla şehir merkezine taşındı. Öğrenciler geçtiğimiz Cumartesi gününden bu yana öğretmenlerin okula gelmediğini söyledi. 
Edirne’de dün gece Tunca ve Meriç  köprülerinin araç trafiğine kapatılmasından sonra Karaağaç Mahallesi'ne geçişler askeri ve yüksek araçlarla sağlanıyor. Sabah işlerine gitmek için yola çıkan Karaağaç Mahallesi sakinleri askeri araçlar ile kent merkezine taşındı. DSİ 11’nci Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Meriç’in debisi 1412, Tunca'nın 326, Arda nehrinin ise 343 metreküp olarak ölçüldü. Bulgaristan’nın baraj kapaklarını kontrollü açması nedeniyle Arda Nehri’ndeki suların daha da artması bekleniyor. 
Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Kayıhan Çelik, okullarının Cuma güne kadar tatil edilmesi üzerine yurtta kalan öğrencilerin tahliye edildiğini söyledi. Okulun öğrencilerden Nursu Örse, Cumartesi gününden beri öğretmenlerin düzenli olarak okula gelmediğini anlatırken, "Bizi askeri araçlarla şehir merkezine getirdiler" dedi.
Tunca Nehri kenarına gelerek taşkınla çalışmaları yerinde inceleyen Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, bir haftadan bu yana sel ile mücadeleye devam ettiklerini anlatarak, "Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Bu sorunun artık Edirne’nin gündeminden çıkması gerekiyor. Bunun da yolu belli. Bu valiliği ve DSİ'ni aşan bir husus. Gerek Meriç ve gerekse Tunca nehrinin nehir yataklarının ciddi şekilde temizlenmesi gerekiyor. Meriç Nehri tümüyle temizlenebilse Edirneli artık bu sel baskını sorunuyla bir daha karşılaşmayacak" dedi.
Ali Can ZERAY/EDİRNE, ()

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha