Akıl almaz olay, 2 Ocak 2015 akşamı saat 23.00 sularında İETT’ye bağlı Taksim-Yedikule seferini yapan otobüste yaşandı. Alınan bilgiye göre, bindiği otobüste uğradığı saldırıda başından ve elinden yaralanan 55 yaşındaki Abdurrahman Kaplan, Zeytinburnu Merkez Efendi’de polisi arayarak olayı söyledi . Yaralanan yolcunun şikayeti üzerine harekete önceki Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu ekipleri, Taksim Yedikule arasında çalışan 48 T numaralı İETT otobüsünün kamera görüntülerini incelemeye aldı. Kamera kayıtlarında, otobüste mevcut bulunan bir yolcunun herkesin gözü önünde Abdurrahman Kaplan’a saldırdığı ve otobüsten aşağı indirdiği görüldü.

Yaşlı adamı yaralayan zanlının bir daha otobüse bindiği, yaralı Abdurrahman Kaplan’ın ise yolda yanlız başına bırakıldığı gözlendi. Saldırganın akbilini takibe alan polis, saldırganın daimi olarak Taksim Ömer Hayyam’dan bindiğini saptadı .

"Elini cebime soktu"


Bölgeyi incelemeye alan polis ekipleri, saldırganın aynı mahallede berberlik yapan 43 yaşındaki Durmuş Ö. olduğunu belli etti . Polis bıçaklı saldırgan Durmuş Ö.’yü tutukladı . Durmuş Ö., polise verdiği ifadede, beraberinde oturmuş olan Abdurrahman Kaplan’ın tespih çekişinden keyifsiz olduğunu söylerken, Abdurrahman Kaplan da, “Elini cebime sokmaya çalıştı. ‘Ne oluyor’ deyince bana kafa attı. Sonra bana bıçak çekti, otobüsten aşağı indim. Beni bıçakla elimden yaraladı. Başımdan ve elimden yaralandım. Daha akabinde beni yol kenarında bırakarak gittiler. Olay ertesi saatim ve 200 TL param kayboldu” dedi.
Editör: TE Bilişim