THY, hava trafiğinin şartlarından sebep, 208 uçuşunu iptal ettiği haberi ile yolcularını duraksattı. Kış ayının en yoğun yaşandığı günlerde, arka arkaya iptal olan seferlere, bir yenisi daha eklendi. THY, önümüzdeki 3 gün neredeyse hiç uçuş sağlayamayacak.

Atatürk Hava Alanından alınan bilgiye göre, uçaklar üzerinde uygulanan De-icing ve anti - icing işlemleri, uçuş planlarını harekete geçirememekte. Her uçağa ayrı ayrı yapılan uygulama ile, hava trafiği karışmış durumda ve Atatürk Hava Alanında da yoğun saatler yaşanmakta. Uçakların yoğun çalışmalara maruz kalmasının sebebi ise olumsuz hava koşullarından etkilenmemeleri için sağlanmakta. Bu sırayı bekleyen her uçağın yolcusu da, saatlerce aynı havayı solumakta. 

Ayrıca gün içerisinde Atatürk Hava Alanında da sürekli olarak buzlanma çalışması yaptığı belirlendi. Devlet Hava Meydanları İşletmesinin sürdürdüğü bu çalışmalar, hava yolu trafiğinde geç işlemelere sebebiyet vermekte. THY genel sitesinden alınan bilgiye göre 208 seferin iptali, yolculara bıkkınlık verirken; olası kazaların önlenmesi için alınan bu tedbirler, THY ' yi de vuracağa benzemekte.
Editör: TE Bilişim