TUNCELİ'de düzenlenen operasyonda PKK'nın şehir yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi içinde faaliyet yürüttükleri iddiasıyla 8 Üniversite öğrencisinin polis tarafından gözaltına alınması, yürüyüş ve İl Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapılarak protesto edildi. 

Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün sabah erken saatlerde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik düzenlenen operasyonda 6 öğrenci Tunceli'de, 2 öğrenci ise Diyarbakır'da bulundukları evlerde polis tarafından gözaltına alındı. Tunceli Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Sanat Sokak'taki Dersim Özgür Öğrenci Derneği'ne polisin düzenlediği operasyonda ise çok sayıda  döküman ile bilgisayar hard disklerine polis tarafından el konuldu. YDG-H içinde faaliyet yürüttükleri iddiasıyla gözaltına alınan 8 öğrencinin Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları devam ederken, Tunceli Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler ise gözaltıları protesto etmek amacıyla derslere girmedi, kent merkezinde yürüyüş düzenledi. 

SLOGANLARLA YÜRÜDÜLER

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Tunceli Belediye Başkanı Nurhayat Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç ile STK temsilcilerininde destek verdiği ve çoğunluğu öğrencilerden oluşan yaklaşık 700 kişi saat 14.30 sıralarında Yeraltı çarşısı üzerinde bir araya geldi. 'Baskılar ve gözaltılar bizi yıldıramaz' pankartı açıp sloganlar atan kalabalık, kent merkezinde bulunan Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü binası giriş kapısı önüne kadar yürüdü. 

Emniye Müdürlüğü binası giriş kapısı önünde bir süre slogan atan grup içinde yer alan HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, devletin saldırıları arttıkça halkın ve demokrasi güçlerinin direnişinin o oranda yükseleceğini söyledi.

Tunceli Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Felek Seçkin ise, haksız tutuklamaların gerekçeleri ve içeriği ile ilgili hiç kimseye bilgi verilmediğini, arkadaşlarının sağlık durumlarından endişe duyduklarını ifade ederek, "Yapılan tutuklamalar tüm öğrencilere karşı yapılmıştır. Devletin yapmış olduğu sindirme politikalarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. 

Konuşmaların ardından  bir süre emniyet müdürlüğü önünde oturma eylemi yapan  kalabalık, daha sonra  olaysız dağıldı.
Editör: TE Bilişim