TÜMTİS’e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları öne sürülen 11 işçiye destek olmak için toplanan yaklaşık 200 işçi eylem yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’nin Kartepe ve Gebze ilçelerinde bulunan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan 11 işçi, iddiaya göre Türk-İş’e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılan 11 işçiye destek olmak için bugün Kartepe ilçesinde bulunan TÜVTÜRK Köseköy Araç Muayene İstasyonu önünde toplanan Türk-İş’e bağlı sendikalara üye yaklaşık 200 işçi bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İşçiler adına basın açıklaması yapan TÜMTİS Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, “Hangi kamu işyerinde işçiler sendikaya üye oldu diye işten atıldı. İnsan gibi istekleri karşılama yerinde mahkemeler yerine işçi arkadaşlarımızı yıldırmaya çalışıyor. İşverenin çabaları beyhude, işi boşuna yokuşa sürüyor. Eninde sonunda bizimle masaya oturacaklar.

Yetki bizim elimizde. İş barışını bozuyorsun, Kocaeli halkını da cezalandırıyorsun. Randevuları 3-4 saat geciktiriyorlar. Hayali plakalarla randevu yürütüyorlar” dedi. Konuşmasına devam eden Yıldırım, “Asla bizden kurtulamayacaksınız. Hiçbir arkadaşımız size boyun eğmeyecek. Toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya ve işçiler geri alınana dek bu mücadele devam edecek. İşverene sorarsınız, burada sendikal nedenlerden dolayı değil, iftira ve tutanaklarla iş akitlerine son veriyorlar. Bunlar mahkemelerde ortaya çıkacak. Bu arkadaşlar aklandıklarından sırtından geçindiğiniz insanların yüzüne nasıl bakacaksınız. Sizleri vicdanlı olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim