15 Mart 2015 yani bu hafta sonu yapılacak olan YGS sınavı öncesi ÖSYM'den Flaş bir açıklama geldi. ÖSYM tarafından beyan edilen bilgilere göre; bu sene yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonrası, sınavda sorulacak soruların yüzde 20'sinin açıklanmasına karar verildi. Heyecan dorukta, nefesler tutuldu ve üniversite yolunun ilk aşaması için öğrenciler son günlerini iyi değerlendirmenin peşinde. Bu son günlerde öğrencilere ÖSYM'den sevindirici bir haber geldi. 

Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı merakla beklenen YGS sınav giriş yerleri belli oldu. Sınav giriş yeri öğrenmek için haberimizdeki linke tıklayarak öğrenebileceğiniz gibi ais.osym.gov.tr adresinden de öğrenebilirsiniz.

Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer alacak. YGS, 15 Mart 2015 Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sınav, saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Türkçe Testi: 40 soru, Matematik Testi: 40 soru, Sosyal Bilimler Testi: 40 soru, Fen Bilimleri Testi: 40 soru olmak üzere toplam 160 soru var.
Editör: TE Bilişim